Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Na nowojorskiej giełdzie cukier potaniał a kakao podrożało

  • Autor: FAMMU?FAPA
  • Data: 17-10-2009, 21:13

Notowania surowego cukru na nowojorskiej giełdzie towarowej NYBoT spadły do najniższego od dwóch miesięcy poziomu. Za tonę trzeba zapłacić około 468 USD.

Zdaniem brokerów z Country Hedging, taki spadek wywołała techniczna wyprzedaż. Po tak silnej przecenie rynek zareagował wzrostami, ale nie wykluczone są dalsze spadki w krótkim okresie, mimo że dane fundamentalne nie uległy zmianie i dalej przemawiają za drogim cukrem.

Niemalże identycznie zachowywały się notowania cukru białego na londyńskiej giełdzie towarowej LIFFE, gdzie cukier potaniał do 549,9 USD/t .W kolejnych dniach rynek odrobił jednak część strat.

Wyraźnie podrożało za to kakao w Londynie, osiągając najwyższy od ponad 24 lat poziom 2 207 funtów szterlingów za tonę.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 133) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH