Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Najwięcej pomidorów w Europie jedzą Hiszpanie

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 28-09-2008, 11:52

Jak wynika z najnowszych danych opublikowanych na konferencji Syngenta Tomato spożycie pomidorów w poszczególnych krajach Unii europejskiej jest bardzo zróżnicowane. Największym konsumentem tych warzyw są Hiszpanie - tam około 70 proc. Hiszpanów opowiada się za codziennym spożyciem przynajmniej jednego pomidora - podaje FAMMU/FAPA.

Na drugim miejscu znajdują się Włosi - 45 proc. udział, kolejno Brytyjczycy - 43 proc., Francuzi - 37 proc., Niemcy - 30 proc. i na koniec finałowej piątki - Holendrzy z wynikiem 20 proc. Przy czym badania uwzględniały spożycie pomidorów w różnych postaciach - surowe, plasterkowane, jako dodatki do sałatek, kanapek jak również pomidory w postaci przetworzonej na przykład używanych do różnego rodzaju sosów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 444) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH