Nestle przenosi produkcję majonezu z Polski do Serbii

Nestle Adriatic poinformowało, że produkcja majonezu Thomy zostanie przeniesiona z zakładów Winiary w Kaliszu do miejscowości Surcin w Serbii - donosi portal seenews.com.
POWIĄZANE TEMATY
- Nestle: ekologia jest bardzo istotną kwestią w przemyśle na wielką skalę
- Heinz chce wprowadzić "Mayochup" - keczup z majonezem w jednym opakowaniu
- Nestlé zamierza wprowadzić opakowania w 100 proc. nadające się do recyklingu
- Ferrero z większymi wydatkami na reklamę TV w Polsce, a Nestle mniejszymi w I kw.
Koszty przenosin produkcji majonezu z Polski do Serbii wyniosą około 1,3 mln euro. Nestle spodziewa się, że fabryka w Surcinie (przedmieścia Belgradu) będzie produkować rocznie ponad 2 tys. ton majonezu Thomy - czytamy na seenews.com.
Nestle Adriatic zarządza operacjami Nestle w Serbii, Chorwacji, Bośni i Hercegowinie, Kosowie, Czarnogórze i Macedonii.
Dotychczas nie udało nam się skontaktować z rzeczniczką prasową Nestle Polska w celu uzyskania dodatkowych informacji na ten temat.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE: (7)
Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!
Zobacz wszystkie komentarze (7)