Nowość w przyprawach Podravki - Vegeta do mięs

Vegeta, marka obecna na polskich stołach od ponad pięćdziesięciu lat, wprowadza na rynek nową przyprawę: Vegetę do mięs, co jest odpowiedzią na preferencje żywieniowe Polaków.
Według badań z 2014 roku, większość Polaków spożywa posiłki zawierające mięso przynajmniej kilka razy w tygodniu. Stosunkowo dużą grupę, bo aż 35 proc., stanowią osoby spożywające dania mięsne co najmniej raz dziennie.
Vegeta do mięs, to kompozycja warzyw, ziół i wyrazistych przypraw. Do produkcji jednego, 170 gramowego opakowania, użyto aż 750g świeżych warzyw, natomiast w opakowaniu o pojemości 75g użyto ich aż 330g.
Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu, ekstraktu drożdżowego, sztucznych barwników, konserwantów ani dodatku mąki.
Vegeta jest jednym z flagowych produktów w portfolio firmy Podravka, lidera na rynku przypraw uniwersalnych.
Produkt będzie można spotkać na sklepowych półkach od połowy lutego 2016 roku w dwóch gramaturach: 75 oraz 170 gramowej.
Maksymalna sugerowana cena Vegety do mięs: 75 g – 2,19-2,39 zł; 170 g – 4,49-4,89 zł, w zależności od formatu sklepu.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!