Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Owoce i warzywa

Ozon - pomocnik w przemyśle spożywczym. Wywiad z Krzysztof Kiblerem, prezesem Ozon Food

Ozon Food zajmuje się produkcją i wdrażaniem systemów i technologii ozonowania w przemyśle spożywczym i owocowo-warzywnym. Skąd pomysł na powołanie firmy? - Jestem alergikiem i postanowiłem znaleźć coś, co pozwoli mi jeść owoce czy warzywa kupione na targu bez ryzyka wystąpienia alergii. Tak powstała myśl o ozonie, który jest rozpuszczalny w wodzie i ma doskonałe właściwości dezynfekujące i utleniające - mówi w rozmowie z serwisem www.portalspozywczy.pl Krzysztof Kibler, prezes Ozon Food.

Ozon - pomocnik w przemyśle spożywczym. Wywiad z Krzysztof Kiblerem, prezesem Ozon Food
fot. materiały prasowe

Kiedy powstała firma Ozon Food, z czyjej inicjatywy. Czym dokładnie się zajmuje?

KK: Ozon Food to producent technologii ozonowania. Jesteśmy jedynym producentem w Europie Środkowo-Wschodniej. Zajmujemy się produkcją i wdrażaniem systemów i technologii ozonowania w przemyśle spożywczym i owocowo-warzywnym. Projektujemy, produkujemy i wdrażamy systemy i urządzenia technologii ozonowania od podstaw, od zagięcia kawałka blachy po gotowe systemy i całe linie technologiczne. Naszym atutem jest indywidualna produkcja, to dzięki „szyciu na miarę” każdego systemu i urządzenia możemy przede wszystkim maksymalizować skuteczność, a tym samym minimalizować koszty związane z wdrożeniem technologii.

Produkujemy podzespoły systemów ozonowania począwszy od „serca” czyli modułów generowania ozonu, po przez autorskie centrale stertowania, autorskie oprogramowanie technologiczne „OzonSoft” i czujniki ozonu w wodzie oraz powietrzu, a kończąc na kompleksowych podzespołach systemówozonowania i elementach peryferyjnych. To plasuje nas w czołówce światowych firm produkujących systemy ozonowania i urządzenia tej technologii. „Szycie na miarę” pozwala nam dostosować systemy do wymagań inwestora z uwzględnieniem wewnętrznych standardów i wymagań Ozon Food, które bardzo często pozytywnie zaskakują naszych klientów.

Inicjatywa powstania Ozon Food była podyktowana chęcią umożliwienia producentom korzystania z technologii ozonowania, którą z powodzeniem wdrażamy w kraju i zagranicą oraz swoich problemach alergicznych. Sam jestem alergikiem i postanowiłem znaleźć coś, co pozwoli mi zjeść owoce czy warzywa kupione na targu bez ryzyka wystąpienia alergii. Tak powstała myśl o ozonie, który jest rozpuszczalny w wodzie i ma doskonałe właściwości dezynfekujące i utleniające. Dodatkowo przedłuża trwałość produktów. Najpierw przetestowałem rozwiązania na sobie a potem na innych. Ludzie chcą jeść zdrowiej, wzrasta świadomość tego, co jemy, a proces ozonowania usuwa pozostałości środków ochrony roślin z produktów owocowo-warzywnych. Obecnie nasze urządzenia są stosowane nie tylko do warzyw i owoców, ale także do mięsa, drobiu, owoców morza, napojów, w mleczarstwie oraz opakowań w wielu procesach technologicznych od dezynfekcji i mycia po przez przechowywanie i chłodzenie oraz transport jednak ta lista się nie kończy ponieważ cały czas wdrażamy coraz to nowsze i indywidualne procesy technologiczne. Często ze zdziwieniem obserwuję pracę naszego zespołu inżynierów i technologów, co potrafią wymyślić gdy nasz klient zgłasza się z jakimś problemem. Podejmujemy się trudnych wyzwań, które dla wielu firm są niewykonalne. Dzięki temu możemy wykazać się naszą kreatywnością w rozwiązywaniu problemów.

więcej informacji:

Ozon Food RSS ALERT    /    Krzysztof Kibler RSS ALERT    /    ozonowanie RSS ALERT    /    technologia ozonowania RSS ALERT    /    rynek owoców i warzyw RSS ALERT    /    Kontrolowana Atmosfera Ozonowa RSS ALERT    /    przechowywanie owoców i warzyw RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • Kamila Bernardy 2018-03-21 21:14:26
    Pięknie się pnie Ozon Food. Pomogli nam z problemem mikrobiologii mięsa na etapie uboju. Pozdrawiam i sukcesów życzę :)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 34.203.225.78
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.