Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

PE: Za wydłużeniem kwotowania produkcji cukru

  • www.farmer.pl
  • Autor: farmer.pl
  • Data: 29-06-2012, 14:26

W propozycji zmian WPR, jaką przygotowali europarlamentarzyści Giovanni La Via i Michel Dantin, zawarto sugestię, by wydłużyć system kwotowania produkcji cukru i izoglukozy do sezonu 2019/2020, czyli o pięć lat.

Pomysł PE został skrytykowany przez CIUS, unijną organizację skupiającą te branże, które wykorzystują cukier, i przez aAf, europejski związek producentów skrobi - donosi FAMMU/FAPA. Organizacje wykazują, że kwotowanie produkcji prowadzi do wzrostu cen cukru w UE, a plantatorzy i producenci mieli wystarczająco czasu, żeby przystawać się do nowych warunków. Oba związki domagają się zniesienia kwot produkcyjnych w 2015 roku.

Czytaj więcej:
farmer.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 812) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH