Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
Owoce i warzywa

Polscy konsumenci coraz częściej sięgają po cukier trzcinowy

Polacy coraz częściej sięgają po cukier trzcinowy, doceniając jego walory na co dzień, a nie tylko podczas specjalnych okazji - inforuje producent Cukru Królewskiego.

Polscy konsumenci coraz częściej sięgają po cukier trzcinowy
fot. shutterstock

Cukier trzcinowy odróżnia od cukru białego charakterystyczny karmelowy smak i miodowy aromat. Nie został on poddany procesowi rafinacji, a jego cechą charakterystyczną jest złoty kolor. 

- Aktywnie obserwując rynkowe zachowania konsumentów, zauważamy rosnącą popularność kategorii cukru trzcinowego. Reagując na zapotrzebowanie naszych klientów, postanowiliśmy wprowadzić do sprzedaży cukier trzcinowy zapakowany w kilogramową torebkę - mówi Beatrycze Grela, dyrektor marketingu Südzucker Polska S.A. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

cukier trzcinowy RSS ALERT    /    rynek cukru RSS ALERT    /    cukier 2017 RSS ALERT    /    Südzucker Polska RSS ALERT

KOMENTARZE (3)

  • słodycze 2017-07-12 15:47:20
    Ciekawe, jak inni na to odpowiedzą ?
  • get well 2017-07-12 18:29:02
    Inni już od dawna sprzedają cukier trzcinowy w opakowaniu 1kg. Cukier Królewski jest chyba ostatnim podmiotem, który reaguje na trendy rynkowe, a pani Beatrycze symuluje innowacje. śmiech na sali
  • cukrownik 2017-07-18 11:45:15
    Cukier trzcinowy to nie to samo co cukier brazowy - o ktorym mowi p. z Sudzucker. Cukier trzcinowy moze byc cukrem rafinowanym- bialym, moze byc bardzo ciemny - muscavado, lekko ciemnym - Demerara. Jest jeszcze wiele roznych odmian cukru brazowego. Jedno je laczy - udzial melasy trzcinowej w procesie produkcji. Czasami bardzo sztucznie dodawanej melasy trzcinowej (czy wiedza Panstwo, ze czasami cukier brazowy, ktory kupujecie jest cukrem buraczanym \"oblanym\" melasa cukrowa? czasami jest to cukier trzcinowy natryskiwany przemyslowym karmelem I melasa trzcinowa). Takze trzymajmy sie faktow - pani mowi o sprzedazy cukru brazowego - prawdopodobnie demerary.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.207.255.49
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.