Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Polski rynek przetworów warzywnych

  • Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: IERiGś „Rynek owoców i warzyw – stan i perspektywy”
  • Data: 03-09-2011, 08:58
Polski rynek przetworów warzywnych

Jak wynika z najnowszego raportu Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki żywnościowej „Rynek owoców i warzyw – stan i perspektywy”, w bieżącym sezonie 2011/2012 prognozowany wolumen produkcji przetworów warzywnych w Polsce to około 1075,0 tys. ton wobec 1035,0 tys. ton w poprzednim sezonie - informuje FAMMU/FAPA.

Dla porównania w sezonie 2009/2010 wielkość ta wyniosła 1015,0 tys. ton polskich przetworzonych warzyw. Największą grupą produktową, zresztą podobnie jak w przypadku przetwórstwa owocowego, stanowią mrożonki warzywne z tegosezonowym wynikiem na poziomie 550,0 tys. ton.

Największą grupą produktową, zresztą podobnie jak w przypadku przetwórstwa owocowego, stanowią mrożonki warzywne z tegosezonowym wynikiem na poziomie 550,0 tys. ton. Spore ilości to także polskie marynaty, konserwy czy przetwory pomidorowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 433) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH