REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes KSC: W dywersyfikacji działalności upatrujemy szansę na rozwój całej spółki

  • Autor: Magda Brzózka, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 12-09-2013, 10:03
Prezes KSC: W dywersyfikacji działalności upatrujemy szansę na rozwój całej spółki
Marek Dereziński, prezes KSC

- Niewykluczone, że w bliżej lub dalszej perspektywie czasowej zaangażujemy się silniej w branże przemysłu rolno-spożywczego. Oczywiście, widzimy szansę rozwoju w akwizycjach, bo polska branża rolno-spożywcza wciąż nie osiągnęła swojego maksymalnego potencjału. Przy akwizycjach zwracamy uwagę na spółki z sektorów, w których nasza grupa kapitałowa już działa, jednak monitorujemy możliwości rozwoju biznesu we wszystkich sektorach przemysłu rolno-spożywczego - mówi w rozmowie z serwisem www.portalspozywczy.pl Marek Dereziński, prezes KSC Polski Cukier.

REKLAMA

- W dywersyfikacji działalności upatrujemy szansę na rozwój całej spółki. Przykładem mogą być perspektywy rozwoju zakładu we Włocławku. Kluczową podstawą podjęcia decyzji o zakupie zakładu była diagnoza wskazująca na potencjał regionu włocławskiego, jako optymalnej lokalizacji odbioru i zwielokrotnienia strumienia wykorzystywanego surowca. Potencjał rozwojowy jest także związany z faktem pozyskania kompletnego, sprawnego zakładu przemysłowego z możliwością rozbudowy, fachową kadrą i 60-letnim doświadczeniem - mówi Marek Dereziński, prezes KSC Polski Cukier.  

W sezonie 2013 Polskie Przetwory Sp. z o.o. zamierza wykreować nową markę dla linii produktów przeznaczonych dla konsumenta indywidualnego. - Pomocne w tym będzie przywiązanie konsumentów do obecnej produkcji z Włocławka. Produkcja jest oparta na stałej współpracy z 8 grupami producenckimi, zrzeszającymi w sumie 322 plantatorów, oraz z 78 plantatorami indywidualnymi. W początkowym etapie działalności zakład skupi się na produkcji półproduktów - koncentratu pomidorowego i innych półproduktów w kanale B2B, oraz produkcji produktów gotowych - pod markami innych producentów lub markami własnymi sieci handlowych - w kanale B2C - dodaje prezes.

Oprócz tradycyjnych produktów, takich jak ketchup, koncentrat pomidorowy, przeciery warzywne, czy też warzywa konserwowe, Polskie Przetwory Sp. z o.o. planuje także uruchomienie produkcji nowych produktów w niszach rynkowych, zgodnie z trendem konsumenckim wymagającym od producentów serwowania żywności „wygodnej" i zdrowej.

CENY HURTOWE

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • ast 14-09-2013, 11:09:
WSZYSCY PREZESI KSC DUZO MÓWILI, POTEM ZABRALI DUŻE WYNAGRODZENIE I POJECHALI DO DOMU. TAK DO CZASU PUKI ICH KTOŚ NIE WYWALIŁ. WSZYSCY PREZESI PAŃSTWOWYCH SPÓŁEK TAK ROBIĄ. JAK NIC NIE ROBI TO NIE MA GO ZA CO ROZLICZAĆ A SIEDZI NA STOŁKU BO MA UKŁADY. DLATEGO POLSKA JEST NA DNIE GOSPODARCZYM. NIE MA KADR A TYLKO POZERZY.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 967) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH