Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes ZPS Krzętle: Konsumpcja polskich produktów bez konserwantów będzie rosła

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 21-09-2011, 13:59
Prezes ZPS Krzętle: Konsumpcja polskich produktów bez konserwantów będzie rosła
Zakłady Produkcji Spożywczej Krzętle są producentem przetworów warzywnych, dań gotowych mięsnych i warzywnych, zup gotowych oraz koncentratów

- Kobiety obecnie są bardzo aktywne zawodowo i nie mają czasu na robienie przetworów warzywnych, jak ich mamy i babcie. Dlatego konsumpcja polskich, zdrowych, bez konserwantów produktów rośnie i będzie rosła - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Wojciech Radomski, prezes Zakładów Produkcji Spożywczej Krzętle.

Władze Krzętli szacują, że w 2012 r. spółka wypracuje 8,1 mln zł przychodów ze sprzedaży i 864,9 tys. zł zysku netto. W 2010 r. firma Krzętle wypracowała 4,3 mln zł przychodów ze sprzedaży i 390,9 tys. zł straty netto. Rok wcześniej przychody spółki wyniosły 3,6 mln zł a strata netto 4,2 mln zł.

Firma jest producentem przetworów warzywnych, dań gotowych mięsnych i warzywnych, zup gotowych oraz koncentratów. 7 marca na rynku Catalyst zadebiutowały obligacje Zakładu Produkcji Spożywczej Krzętle. Firma Krzętle powstała w 2007 r. w województwie łódzkim, miejscowości Krzętle, zatrudnia 44 osoby.

Nowy zarząd Krzętli ma listę konkretną zadań na najbliższe miesiące. - Planujemy zbudować dział sprzedaży, usprawnić działalność marketingową, zwiększyć udziały rynkowe, poprawić łańcuch dostaw, skupić się na innowacyjności produkcji i outsoursingu części produkcji, wypracować pozytywny cash flow -  to rzeczy, które na dzień dzisiejszy istnieją w Krzetlach, ale w szczątkowej formie - mówwi Wojciech Radomski, prezes Zakładów Produkcji Spożywczej Krzętle.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • andre 01-01-2013, 19:53:
I tu was niestety zasmuce. Da się bez konserwantów przetrzymać produkt finalny. wystarczy bardzo wysoka temperatura przy obróbce termicznej. Doprowadza się produkt do 117 stopni w centrum geometrycznym i to wystarczy by nawet produkty mięsne wytrzymały 12 miesięcy w puszce, czy w słoiku.
  • 60010 21-09-2011, 21:21:
A to ciekawa informacja ,niestety nic nie posiadająca na poparcie w praktyce tej produkcji.Bo jak bez konserwantów wyprodukować dżem ,koncentrat inne produkty skoro na skupach kupuje się owoce luzem bez opakowań /sypane na przyczepy rolnicze/ ,Owoce te bardziej dojrzałe ,które w całości nie trafią do zakładu przetwórczego,owoce które ze względu na kolejki w wysokiej temperaturze zaczynają cieknąć i pleśnieć.Nie wyobrażam sobie jak bez środków konserwujących można finalny produkt przetrzymać ,Sam proces obróbki termicznej nie zlikwiduje bakterii.
  • kilbil 21-09-2011, 17:59:
już to słyszeliśmy od starego prezesa.....

Zobacz wszystkie komentarze (3)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 045) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH