Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Produkcja przetworów owocowych wzrośnie, warzywnych spadnie

  • Autor: www.portalspozywczy.pl/ IERiGŻ
  • Data: 18-03-2013, 11:00

Produkcja przetworów owocowych w Polsce w sezonie 2012/13 według szacunków zwiększy się o 3 proc. w porównaniu z poprzednim sezonem i wyniesie 880 tys. ton.

Według szacunków ekspertów IERiGŻ w sezonie 2012/13 wyższa niż przed rokiem będzie produkcja zagęszczonego soku jabłkowego. Obniży się z kolei produkcja owoców mrożonych i zagęszczonych soków wytwarzanych z owoców kolorowych.

Produkcja przetworów z warzyw może obniżyć się z 1,08 do 1,06-1,07 mln ton. Produkcja mrożonych warzy, głównie w wyniku spadku produkcji cebuli, zmniejszy się z 570 do 565 tys. ton.

Według szacunków ekspertów IERiGŻ produkcja soków pitnych, nektarów a także napojów warzywnych i owocowych pozostanie na poziomie 1,54-1,55 mln ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 885) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH