Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Rośnie apetyt Francuzów na puszkowane warzywa i owoce

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 21-10-2008, 16:44
Rośnie apetyt Francuzów na puszkowane warzywa i owoce

W 2007 roku Francuzi skonsumowali w sumie 2,39 mln ton puszkowanej żywności, z czego 780,0 tys. ton stanowiły puszkowane warzywa, a 39,0 tys. ton puszkowane owoce - FAMMU/FAPA na podstawie Fruit and Vegetable Markets.

W minionym roku kraj ten wyprodukował łącznie 985,0 tys. ton puszkowanych warzyw, z czego 499,0 tys. ton przeznaczono na eksport. Import wyniósł zaś 276,0 tys. ton. W przypadku owoców puszkowanych, ich wolumen produkcji wyniósł zaledwie 62,0 tys. ton, eksport odpowiednio 58,0 tys. ton a import aż 391,0 tys. ton. W przypadku puszkowanych warzyw chętniej konsumowano puszkowane pomidory - 277,0 tys. ton, a pieczarki - 105,0 tys. ton, natomiast wśród owoców spory wolumen stanowiły puszkowane puree owocowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH