Spada turecka produkcja marchwi

Prezes Tureckiej Unii Izb Rolniczych (TZOB) Semsi Bayraktar wyjaśnił, że z powodu problemów na rynku, produkcja marchwi spadła do 536,200 ton w tym roku z 558.000 ton w 2014 r.
Od 2014 r. produkcja marchwi w Turcji zmniejszyła się o 3,9 proc. do 536,246 ton.
Semsi Bayraktar jest zdania, że siły konkurencyjne tureckich plantatorów powinny być zwiększone a koszty nawozów, paliwa, magazynów, opakowań oraz kosztów transportu powinny być obniżone. Jego zdaniem w Turcji nie ma wystarczająco dużo chłodni. Wynikiem tego jest to, że jeśli zbiór jest silny, produkt przewyższa popyt na rynku, a to obniża ceny.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!