Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spadła produkcja mrożonek warzywnych we Francji

  • Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: Foodnews France/Sial 2010
  • Data: 10-11-2010, 12:59

W 2009 roku łączny wolumen produkcji warzyw mrozonych we Francji wyniósł 456,2 tys. ton wobec wielkości 504,5 tys. ton w roku 2008 - informuje FAMMU/FAPA.

Największe ilości w produkcji mrożonek warzywnych stanowiła w minionym roku zielona fasolka - 106,5 tys. ton, mrożony zielony groszek - niecałe 76 tys. ton oraz mrożona marchewka - ponad 64 tys. ton.

Ponadto w 2009 roku wolumen produkcji mrożonego szpinaku w liściach to 41,8 tys. ton (w postaci puree odpowiednio 13,1 tys. ton), mrożonej kukurydzy słodkiej przekroczył 22 tys. ton, a mrożonych warzyw kapustnych jak kalafiory i brokuły wyniósł łącznie ponad 41 tys. ton. Wolumen produkcji pozostałych mrożonek warzywnych, w tym między innymi różnych odmian warzyw strączkowych, to około 90 tys. ton w 2009 roku.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 108) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH