REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 14-02-2016, 16:02
Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja
Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado; fot. shutterstock.com

Globalne spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja. Obecnie podaż tej odmiany awokado jest ograniczona, a wolumen eksportowany przez Chile i Kolumbię nie nadąża za popytem - informuje FAMMU/FAPA na podst. Fresh Plaza.

REKLAMA

Wkrótce na rynku pojawią się również awokado peruwiańskie. Ograniczona jest nadal podaż z Maroko i Hiszpanii.

Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado, dostępna w sprzedaży cały rok. Pomimo twardej fioletowoczarnej skórki w środku jest dojrzałe i miękkie. Posiada bardziej wyrazisty, aksamitny, lekko orzechowy smak i kremową strukturę.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH