Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 14-02-2016, 16:02
Spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja
Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado; fot. shutterstock.com

Globalne spożycie awokado odmiany Hass rośnie szbciej niż produkcja. Obecnie podaż tej odmiany awokado jest ograniczona, a wolumen eksportowany przez Chile i Kolumbię nie nadąża za popytem - informuje FAMMU/FAPA na podst. Fresh Plaza.

Wkrótce na rynku pojawią się również awokado peruwiańskie. Ograniczona jest nadal podaż z Maroko i Hiszpanii.

Awokado Hass to najlepsza handlowa odmiana awokado, dostępna w sprzedaży cały rok. Pomimo twardej fioletowoczarnej skórki w środku jest dojrzałe i miękkie. Posiada bardziej wyrazisty, aksamitny, lekko orzechowy smak i kremową strukturę.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 381) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH