Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

UE: Niskokaloryczne słodziki dopuszczone do produkcji owocowo-warzywnych smarowideł

  • Autor: FAPA/FAMMU na podstawie Dz.U. UE
  • Data: 24-10-2013, 09:14

W Dzienniku Urzędowym UE opublikowano rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 931/2013 rozszerzające listę substancji słodzących, jakie mogą zostać użyte do produkcji owocowych lub warzywnych przetworów do smarowania - informuje FAPA/FAMMU na podstawie Dz.U. UE.

Na listę trafiły Acesulfam K (E 950), glikozydy stewiowe (E 960) i E 952, E 954, E 955 oraz E 959. Wcześniej te słodziki o obniżonej wartości energetycznej można było stosować jedynie w dżemach owocowych, galaretkach, marmoladach i pure kasztanowym. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 900) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH