Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

W okresie wiosenno-letnim Polacy spożywają więcej sałatek i surówek

  • www.portalspozywczy.pl
  • Autor: www.portalspozywczy.pl / pr
  • Data: 19-04-2016, 16:22
W okresie wiosenno-letnim Polacy spożywają więcej sałatek i surówek
fot. materiały prasowe Winiary

Wiosną i latem aż 77 proc. Polaków deklaruje, że częściej sięga po sałatki oraz surówki z dodatkiem świeżych warzyw - wynika z z badania konsumenckiego „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, Millward Brown na zlecenie marki Winiary.

Najchętniej wybieranym składnikiem są pomidory - aż 60 proc. Polaków wykorzystuje je do przygotowania swoich sałatek. Kolejnym elementem wiosennych kompozycji jest sałata (49 proc.), dalej ogórek zielony (48 proc.) i rzodkiewka (11 proc.).

Sałatki to jednak nie tylko warzywa. Polskie rodziny do sałatek chętnie dodają także ser (7 proc.), kukurydzę konserwową (22 proc.), mięsne dodatki (6 proc.) oraz makaron (3 proc.).

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 087) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH