Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wynleziono cebulę, która nie powoduje łez podczas krojenia

  • Autor: freshplaza.com.
  • Data: 12-04-2015, 18:23

Japońska firma spożywcza wynalazła cebulę, która nie powoduje łez podczas krojenia. Przedstawiciele firmy House Foods twierdzą, że udało im się ograniczyć drażniącą substancję, która odpowiada za pieczenie i łzy – podaje serwis freshplaza.com.

Japońskim naukowcom udało się wyhodować cebulę, która nie posiada enzymów powodujących łzawienie podczas krojenia bez utraty koloru, smaku ani zapachu.

Za swoje badania w procesach biochemicznych naukowcy z House Foods otrzymali Nagrodę Nobla w 2013 roku za osiągnięcia naukowe. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 950) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH