Wzrósł eksport włoskich owoców kiwi
W minionym roku Włosi wyeksportowali w sumie 374,2 tys. ton owoców kiwi wobec poprzedniorocznej wielkości 313,7 tys. ton. Najwięcej włoskich owoców zaimportowali w 2009 roku Niemcy - ponad 76,0 tys. ton oraz Hiszpanie - 51,7 tys. ton - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Foodnews.
Na trzecim miejscu znalazła się Francja z importem na poziomie 35,6 tys. ton, a na czwartym Polska - 19,7 tys. ton włoskich owoców kiwi. Pozostałe ilości trafiły między innymi na rynek brytyjski - ponad 19,0 tys. ton, holenderski - 17,6 tys. ton, rosyjski - 15,7 tys. ton oraz belgijski - 10,1 tys. ton.

KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!