Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Bożena Serzycka, prezes Wilbo - duży wywiad

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 04-09-2015, 13:04
Bożena Serzycka, prezes Wilbo - duży wywiad
Bożena Serzycka, prezes Wilbo. Fot. Wilbo

Bożena Serzycka, prezes Wilbo, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl na temat sytuacji na rynku przetwórstwa ryb, innowacji produktowych, współpracy producentów z sieciami handlowymi, a także strategii firmy.

Dalsza część artykułu (98%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Techn. Przetw. Rybnego 15-09-2015, 11:42:
a tak w uzupelnieniu wczesniejszej mej wypowiedzi, dodaje, ze pozowane zdjecia p. Sarzyckiej niczym ze studia fotograficznego nie robia duzego wrazenia jezeli za tym nie kraje sie zadna gleboka wypowiedz/opinia ktora by w istotny sposob wnosila cos nowego
  • Techn. Przetw. Rybnego 15-09-2015, 11:33:
Nie stety nie jestem czlonkiem strefy uprzywilejowanej i nie mam dostepu do pelnego wywiadu p. Sarzyckiej.
Ale i bez tego moge spodziewac sie co powiedziala.
Wlasciwie prawdopodobnie nic nowego, bo coz moze zreszta powiedziec pani ktora pochodzi z branzy budowlanej czy inwestycyjnej i nie ma zielonego pojeca o przetworstwie rybnym.
Gotowe dania rybne to oczywiscie trend a wlasciwie to juz rzeczywistosc ktora od kilku lat na rynku nakreca koniunkture sprzedazy przetworow rybnych.
Jest wielu bardzo duzych producentow tych przetworow ktorzy zdominowali rynek i sa w stanie i czynia to kierujac nim poprzez dyktowanie cen, ksztaltowanie upodoban konsumenta i wplywajac na caloksztalt z tym zwiazanych dzialan.
Ludzie z markietingu zapewne doskonale wiedza o jakiego rodzaju dzialania chodzi.
Niestety dla p. Sarzyckiej a tym smaym Firmy WILBO nie widze tu duzych szans na poprawienie sytuacji finansowej poprzez proby uplasowania sie na tym rynku.
Nie sadze tez aby technologowie czy tez markieting tej firmy byl na tyle kreatywny aby w szczegolny sposob zwrocic na siebie uwage poprzez „wypuszczenie” na rynek produktu o ktorym mozna by powiedziec: „no nareszcze cos nowego, takiego czegos czy podobnego temu jeszcze nie jadlem, a i cena doskonala”
WILOBO jako jedna ze starszych i z tradycja firm przetworstwa rybnego w Polsce powinna szukac swej wlasnej drogi poprzez opracowywanie produktow ktore by mowily same za siebie ze sa jedynymi ktore robi dobrze WILBO.
„Wymyslenie” „nowego” produktu np. fileta czy kostki z marchewka zamiast szpinaku jest niczym nowym. To tak samo jakby wyprodukowac puszke olejowa z aromatyzowanym olejem z pieprzen, to tylko przyklad, ale tym razem z oregano czy chili.
Osobiscie widze np. szanse dla tej firmy w propagowaniu dan regionalnych opartych na tradycjach kuchni regionalnej.
WILBO lezy na Kaszubach, sam zreszta jestem Kaszubem i ta kuchnia ma do zaoferowania wiele dan ktore mozna by adaptowac dla warunkow produkcji przemyslowej.
Ale co ja tu ?, wlasciwie to zdradzam otwarcie pomysly za ktore powinienem brac pieniadze i to chyba duze.
Tak smialych i innovatywnych pomyslow jeszcze nie widzialem a wiec bede dalej milczal choc wizje mam szerokie.
Wlasciwie w tym miejscu licze na to, ze ktos z tej firmy podelmie tu polemike na ten temat ale zapewne nie bedzie takich ktorzy zdobeda sie na odwage i podejma dyskusje.
Jak to zreszta przewaznie zawsze bywa ....

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH