REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Bogusław Kowalski, Graal: konserwy rybne korzystają na trendzie convenience

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 18-11-2016, 12:25
Bogusław Kowalski, Graal: konserwy rybne korzystają na trendzie convenience
Bogusław Kowalski, prezes Graala. Fot. PTWP

Bogusław Kowalski, prezes Graala, zauważa, że trend convenience widoczny jest także w branży rybnej i bardzo mocno wpływa na wygląd i jakość produktów. Wpisują się w niego także konserwy rybne, dla których rosnące znaczenie "żywności wygodnej" szansą na dalszy rozwój.

REKLAMA

- Ten trend wyraźnie widać w naszej branży. Stąd chociażby szybki rozwój różnego rodzaju niewielkich opakowań - ocenia Bogusław Kowalski.

Także Graal stara się podążać za rynkowymi oczekiwaniami. Firma wprowadziła linię Salatino, która wpisuje w trend żywności wygodnej.

- Są to sałatki na bazie tuńczyka i łososia z różnymi dodatkami. Konsument może je kupić i zjeść bez żadnego przygotowania. Produkty te są obdarzone nie tylko walorami smakowymi, ale także zdrowotnymi. A to wszystko to w wygodnym wydaniu - mówi Bogusław Kowalski.

Prezes Graala przyznaje również, że trend convenience jest szansą na drugi oddech konserw rybnych

- Konserwy rybne są coraz lepsze i bezpieczniejsze. Najnowsze technologie pozwalają zachować prozdrowotność ryb. Dysponujemy maszynami, które pozwalają nam zapewnić bezpieczeństwo produktu, przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich ich atutów. A co najważniejsze – wszystkie produkty wytwarzane w naszym zakładzie nie zawierają konserwantów - zauważa.

Bogusław Kowalski zwraca uwagę, że konserwy rybne cieszą się coraz większym powodzeniem, a ich sprzedaż rośnie.

- Wynika to z ogromnych inwestycji. Produkowanie konserw jest bardzo skomplikowane i wymaga dużego umaszynowienia. Te podmioty, które potrafią zainwestować w nowe technologie z pewnością będą się rozwijały. Dobrym przykładem jest Graal, który sprzedaje swoje wyroby na całym świecie i to do najbardziej wymagających klientów - wyjaśnia Bogusław Kowalski, prezes Graala. 

Zachęcamy do przeczytania pełnego wywiadu z Bogusławem Kowalskim: Polscy przetwórcy ryb wobec wyzwań rynkowych - Bogusław Kowalski, prezes GK Graal (obszerny wywiad) -http://www.portalspozywczy.pl/ryby/wiadomosci/polscy-przetworcy-ryb-wobec-wyzwan-rynkowych-boguslaw-kowalski-prezes-gk-graal-obszerny-wywiad,136582.html

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

GRLGraal SA

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH