Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Espan uruchomił przetwórnię ryb Koszalinie

  • Autor: pr
  • Data: 13-06-2013, 21:18

28 maja przy ul. Strefowej 11 w Koszalinie otwarto zakład duńskiej firmy Espan. Firma zajmuje się przetwórstwem rybnym.

W październiku 2011 r. inwestor podpisał umowę kupna ponad 15 tys. mkw. gruntu w podstrefie „Koszalin". Wówczas firma zapowiedziała utworzenie 40 nowych miejsc pracy. W tej chwili zakład zatrudnia 42 osoby na jedną zmianę produkcyjną, a w planach jest również druga zmiana. 

Dzienna wydajność zakładu to przetwórstwo około 18 ton surowca. Głównym profilem działalności Espanu jest produkcja świeżych filetów z ryb morskich, a podstawą jest dorsz bałtycki. Produkt trafia do supermarketów w kilku krajach europejskich.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • basia.z.domu@gmail.com 25-11-2014, 14:40:
czy przyjmujecie panstwo do pracy?mam praktyke przy rybach

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH