REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Kazimierz Kustra, prezes Seko, prelegentem IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu!

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 07-10-2016, 11:02
Kazimierz Kustra, prezes Seko, prelegentem IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu!
Kazimierz Kustra, prezes Seko. Fot. Seko.

Kazimierz Kustra, założyciel i prezes Seko, jednego z wiodących przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce, weźmie udział w debacie Weźmie udział w debacie "Branża rybna – rynek na fali wznoszącej", która odbędzie się 17 października w ramach IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

REKLAMA

KLIKNIJ I JUŻ DZIŚ ZAREJESTRUJ SIĘ NA IX FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU!

W trakcie debaty "Branża rybna – rynek na fali wznoszącej" pierwszy raz podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu będziemy rozmawiać na temat głównych problemów polskiego sektora rybnego oraz perspektyw jego dalszego rozwoju.

Uczestnicy pochylą się nad problemem uniezależnienia polskiego przetwórstwa od sytuacji na rynkach surowcowych, a także szansach związanych z wykorzystaniem ostatniego strumienia znaczących środków płynących do Polski z Unii Europejskiej.

Nie zabraknie także problemu niskiego spożycia ryb w Polsce. Prelegenci będą mówili o sposobach podniesienia konsumpcji ryb w naszym kraju, a także o rosnącej świadomości konsumentów oraz jej wpływie na strategie firm produkcyjnych.

Kazimierz Kustra, założyciel oraz prezes Seko, jest doświadczonym menadżerem od wielu lat związanym z branżą przetwórstwa ryb. W latach 1973 - 1986 pracował w gdyńskim PPDiUR “DALMOR". Następnie był Dyrektorem Naczelnym Zakładów Rybnych w Gdyni (1986 – 1990) oraz dyrektorem PPH “ADRIA" (1990 – 1992).

Nieprzerwanie od 1992 roku związany z Seko - najpierw jako prezes Seko z.o.o., a po przekształceniu Seko S.A.

Dzisiaj, niemal 25 lat od powstania, Seko jest jednym z wiodących przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce. Spółka kierowana przez Kazimierza Kustrę zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W swej ofercie posiada 200 pozycji asortymentowych, które są oparte przede wszystkim na bazie śledzia oraz makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii oraz Niemiec.

Produkty Seko dostępne są w wielu krajach na całym świcie. Wśród odbiorców produktów rybnej spółki znajdują się m.in. Niemcy, Czechy, Słowacja, Francja, Irlandia, Anglia, Włochy i Stany Zjednoczone.

Od 2007 roku Seko notowane jest na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.

 

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwa dni debat, prezentacji, wystąpień ekspertów, wieczorna gala z wręczeniem prestiżowych nagród „Rynku Spożywczego” i certyfikatów „Dobry Produkt’ oraz doskonała okazja do networkingu i nieformalnych spotkań biznesowych.

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

SEKSeko SA

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH