REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Limito pracuje nad produktem, który ma wstrząsnąć rynkiem

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 25-02-2015, 15:10
Limito pracuje nad produktem, który ma wstrząsnąć rynkiem
Mirosław Orzoł, prezes zarządu Limito SA (fot. Limito)

- W chwili obecnej pracujemy nad ekskluzywnym produktem z łososiem w roli głównej. Jest to projekt unikatowy na skalę światową, jeśli przejdzie pomyślnie wszystkie testy, będzie o nim naprawdę głośno - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Mirosław Orzoł, prezes Limito, nie zdradzając jednak przy tym szczegółów pomysłu.

REKLAMA

Jak przypomina Orzoł, Limito wprowadziło do sklepów innowacyjne produkty również w minionym roku. Firma rozpoczęła produkcję m.in. łososia marynowanego z koperkiem, z pesto i z kolorowym pieprzem. Do każdego z tych produktów dołączyła sos na bazie musztardy. Nowe łososiowe produkty znalazły się również w ofercie uruchomionego przez Limito na jesieniu ubiegłego roku internetowego sklepu Limito24.pl.

Orzoł zauważa, że obecnie czuć stagnację na polskiej półce z wędzonym łososiem. - Producenci proponują podobne, niczym nie wyróżniające się wyroby. Konsumenci szukają nowych, zdrowych smaków, a branża rybna nie do końca potrafi odpowiedzieć na te potrzeby. Jednym z naszych celów jest zmiana tego stanu rzeczy - komentuje prezes Limito.

Szef rybnej spółki jest przekonany, że najbliższe lata upłyną pod znakiem coraz wyższych wymagań polskiego konsumenta odnośnie kupowanych produktów. - Polacy powoli zaczynają widzieć różnicę jakościową pomiędzy tanim produktem rybnym, a produktem premium, choć daleko nam jeszcze do produktów mięsnych. Tam konsumenci często kierują się jakością produktu, a nie ceną. Polacy coraz większą uwagę przywiązują do jakości ryb, które kupują. Po boomie, który mieliśmy kilka lata temu na ryby takie jak panga czy tilapia, teraz przyszedł czas na łososia - ocenia Orzoł.

Prezes Limito podkreśla jednak, że w Polsce zaobserwować można jednocześnie dwa skrajne trendy. Mamy w kraju zarówno konsumentów kierujących się przede wszystkim ceną, jak i drugą, bardziej świadomą grupę osób, stawiającą w pierwszej kolejności na jakość. - Ta druga grupa cały czas rośnie i to do niej kierujemy nasze produkty - zapewnia prezes spółki.

Czytaj także:
Branża rybna szuka pomysłów na innowacje

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • technolog przetworstwa rybnego 12-05-2015, 16:19:
powracam do mego tu komentarza z 10 marca:
No coz , za wyjatkiem zmiany prezesa nic nie dzieje sie w LIMITO - innymi slowy "bezkrolewie w panstwie Dunskim"
A na razie wielki bla, bla, obietnice i "zmiany"
Szkoda, ze tak nowoczesny zaklad (wiem co mowie, bo wizytowalem) ciagle poszukuje czegos. A najgorsze to, ze poszukuje ale w nie wlasciwym kierunku. Zmiana prezesa, jego wizytowanie Targow moim zdaniem nic nie zmieni.
Jak to po Staropolsku "zakasac rekawy i do roboty panowie" ... !!!
Czas najwyzszy:
A swoja droga moze przyjzec sie temu wszystkiemu uwazniej, bo w koncu i posrednio nasze pieniadze sa tam ..... ?
Szczerze mowiac,jesli tak moge brzydko okreslic, to "wkurza" mnie ta sytuacja i to dyletantcwo
  • technolog przetworstwa rybnego 10-03-2015, 12:52:
poniekad p. Orzol ma racje twierdzac, ze producenci na dzien dzisiejszy niczym od siebie sie nie wyrozniaja. Tysiace wariacji smakowych w postaci dodatku sosu i kolorowych posypek nie stanowi o bogactwie asortymentu.
NO coz, klasyka w postaci wedzonych platkow, byla, jest i bedzie. Trzeba naprawdde cos nowego. Jako technolog przetw. rybnego widze tu wiele mozliwosci.
Sa to takie tematy jak: 1.Fishfine products support the trend towards low-calorie and high-protein food products 2.Fishfamous, convenience fish,fillet and restructured fish specialities to make the difference
Swego czasu odwiedzalem firme Limito przezentujac me idee i sposoby ich rozwiazania. Wydawalo sie wtedy, ze byc moze nie byla to jeszcze ta era w ktorej oprocz o platakach myslalo sie jeszcze o czyms innym.
Zobaczymy czym "zaskoczy" mnie Limito ....
W kazdym badz razie, zycze powodzenia
  • Jan Towarnicki 28-02-2015, 16:24:
Mam nadzieję, ze Limito dołączy też do programu unijnego e-fakturomat.pl tu na pewno miałby poklask klientów

Zobacz wszystkie komentarze (3)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH