Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Limito wchodzi w nową kategorię produktów łososiowych

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 17-06-2014, 11:34
Limito wchodzi w nową kategorię produktów łososiowych
Fot. Limito

- W czerwcu na półki trafią dwie nowości od Limito. Będzie to łosoś BIO z certyfikatem unijnej żywności ekologicznej oraz łosoś wędzony do smażenia, Salmon Bacon", który jest absolutną nowością na polskim rynku. To na pewno nie będą ostatnie produkty, jakie wypuścimy w tym roku - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Mirosław Orzoł, prezes zarządu Limito SA.

Limito w ostatnim czasie regularnie rozwija swoje portfolio. W marcu 2014 r. firma weszła w nową kategorię - łososia marynowanego. Tym samym obecnie w jej ofercie znaleźć można łososia w czterech postaciach (świeży, wędzony, mrożony i marynowany).

- W naszych nowościach marynowanych jako pierwsi w Polsce zastosowaliśmy sól morską, zamiast tradycyjnej soli kuchennej. Ponadto wprowadziliśmy trzy marynaty smakowe: pomarańczową, pesto z serem oraz kolorowym pieprzem - wylicza Orzoł.

Głównym surowcem wykorzystywanym we flagowych produktach Limito jest łosoś norweski klasy Superior. Spółka w skali roku przerabia około 4 tys. ton łososia. W należącym do gdańskiego Limito zakładzie w Grudziądu przygotowywanych jest około 150 różnych produktów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH