Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Polryb: Przyszłością są ryby w MAP-ie

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 29-04-2013, 15:35
Polryb: Przyszłością są ryby w MAP-ie
Krzysztof Parfianowicz, właściciel firmy Polryb

Wydaje mi się, że rynek marynat i konserw nie będzie miał szans rozwoju w najbliższym czasie. Uważam, że przyszłościowym kierunkiem są dostawy ryb świeżych w MAPie - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Krzysztof Parfianowicz, właściciel firmy Polryb.

Ryba byłaby w różnym stopniu przetworzenia tj.: filety, elementy, kawali, tusze, cala patroszona - w zależności od gatunku ryby. Ryba świeża przygotowana w sposób maksymalnego obrobienia - pozbawiona części niejadalnych, sporcjowana i zapakowana w sposób gwarantujący jej długie przechowanie, staje się przedmiotem zainteresowania gospodyń domowych.

- Rynek ten jest rynkiem rozwojowym. W tym kierunku prowadzone promocje i kampanie reklamowe, odnoszą swój efekt, gdyż odbiorcy poszukują dobrej i zdrowej żywności. Ryba świeża jest ponadto towarem obiadowym, co przemawia na jej korzyść, w stosunku do marynat i konserw, które są towarami delikatesowymi, spełniającymi funkcje uzupełniające - przekąski - mówi Krzysztof Parfianowicz.

Firma Polryb produkuje głównie płaty i tusze śledziowe, w oparciu o surowiec bałtycki. Firma zajmuje się wyłącznie rynkiem surowcowym, a jej profil to obróbka wstępna ryb.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH