REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Polska fabryka sushi chce podbić rynek lokalny i zagraniczny

  • Autor: PAP
  • Data: 06-11-2015, 10:29
Polska fabryka sushi chce podbić rynek lokalny i zagraniczny
Fabryka Sushi Factory w Robakowie (fot. Sushi Factory)

Sushi Factory to fabryka z polskim kapitałem. "Dzięki innowacyjnym technikom produkcji wydłużono termin przydatności produktów, co wyróżnia fabrykę spośród konkurencji" - przekonuje PAP Dariusz Tubacki z zarządu firmy i zapowiada nie tylko ekspansję na zagraniczne rynki, ale też podbój małych miejscowości w Polsce.

REKLAMA

Sushi Factory znajduje się w Robakowie (Wielkopolskie) i zatrudnia ok. 30 osób. "Przy pomocy ciekłego azotu w tunelu kriogenicznym jesteśmy w stanie schłodzić gotowy produkt do temperatury +2 stopnie Celsjusza. Zachowanie ciągu chłodniczego na całym etapie produkcji oraz zastosowanie modyfikowanej atmosfery do pakowania gotowego produktu pozwala na wydłużenie terminu przydatności do 6 dni, co wyróżnia nasz produkt spośród konkurencji" - podkreśla Tubacki.

Firma, rozpoznawalna w wielkich aglomeracjach chce trafić ze swoimi produktami także do małych miejscowości. Fabryka ma zamiar też podbić zagranicę. Według planów spółki Sushi Factory w przyszłym roku produkty fabryki mają trafić na zagraniczne rynki, ze szczególnym uwzględnieniem Europy Zachodniej i Turcji.

Zakład przy produkcji posługuje się międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności BRC, uzyskał też najwyższy Certyfikat Inspekcji Weterynaryjnej, pozwalający na handel z kontrahentami z całej Unii Europejskiej.

KOMENTARZE: (4)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Oko 07-11-2015, 14:37:
wyglądają dość profesjonalnie, dobre zarządzanie i nareszcie komuś coś się chce a nie tyko narzekać jak poniższe wypowiedzi
  • masterr 07-11-2015, 00:17:
Jak co to ma wspólnego z sushi? Sushi to danie japońskie, które kreują składniki, a nie sposób jego przygotowania/produkcji. Więc wypowiedź bez sensu
  • Tur-bur 06-11-2015, 12:58:
No tak, potwierdzam warunki produkcji super, tylko co to ma wspólnego z sushi? Podobieństwo? Czy to powrót do wyrobów sushipodobnych?
Mam nadzieje, że panie idąc do klopa myją ręce przed i po?

Zobacz wszystkie komentarze (4)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH