REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Dega SA: Ceny surowca powinny być niższe o kilkanaście procent

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 23-10-2013, 10:24
Prezes Dega SA: Ceny surowca powinny być niższe o kilkanaście procent
Emilia Modlińska, prezes zarządu Dega SA (fot. Dega)

- Konsumenci mają mniej pieniędzy niż kilka lat temu. Surowiec rybny natomiast nadal jest za drogi i rzutuje to na cenę finalną na półce - powiedziała serwisowi portalspożywczy.pl Emilia Modlińska, prezes zarządu Dega SA.

REKLAMA

- Moim zdaniem ceny surowca powinny być niższe o kilkanaście procent, ale niestety nic na to nie wskazuje - komentuje szefowa spółki. - Czujemy się zobowiązani maksymalnie obniżyć ceny produktów, optymalizujemy wszelkie koszty i cały czas poszukujemy nowatorskich rozwiązań. Ktoś kiedyś powiedział, że "kiedy jestem słaby, wtedy jestem mocny". Sztuką jest wykorzystanie spowolnienia gospodarczego do umocnienia swojej pozycji - zauważa Modlińska.

Przedsiębiorstwo Dega obecne jest na rynku przetwórstwa spożywczego od 1992 roku. Spółka, zatrudniająca ok. 250 osób, zajmuje się produkcją sałatek warzywnych, mięsnych i śledziowych oraz innych przetworów rybnych: konserw, galaret, ryb w zalewach i w sosach greckich. Portfolio Degi to ponad 200 produktów.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH