REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Producenci z branży rybnej sztucznie zmniejszają gramatury produktów

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 25-11-2014, 13:32
Producenci z branży rybnej sztucznie zmniejszają gramatury produktów
Mirosław Orzoł, prezes zarządu Limito SA (fot. Limito)

- Niektórzy producenci sztucznie zmniejszą gramatury swoich produktów i tak przykładowo zamiast standardowych gramatur łososia wędzonego, czyli 100 g, mamy 95 g lub 90 g, a zamiast 150 g – 140 g. My trzymamy się standardowych gramatur, bo do takich przyzwyczajony jest klient, nie chcielibyśmy, by czuł się oszukany - komentuje dla serwisu portalspozywczy.pl widoczne na rynku trendy Mirosław Orzoł, prezes Limito.

REKLAMA

Zdaniem Orzoła, popularnością cały czas cieszą się opakowania MAP, w które pakowane są świeże produkty rybne. Oprócz tego na rynku pojawiają się produkty, do których dodatkowo załączany jest sos. Na półkach sklepowych coraz bardziej widoczne stają się również produkty rybne w "porcjach na raz". Tych ostatnich - przynajmniej na ten moment - nie ma w ofercie Limito.

Kategorią, która w tym sezonie jest na topie, są produkty z łososia. Prezes Limito tłumaczy, że obecny rok należy również do dorsza oraz pstrąga łososiowego. - Spada natomiast spożycie śledzi, stąd wkrótce w mediach pojawi się duża kampania promocyjnego jednego z największych producentów tej ryby, mająca na celu zwiększenie spożycia kategorii śledziowej - podkreśla Orzoł.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • M 25-11-2014, 18:27:
masakryczne newsy, faktycznie Mirek może się pochwalić wiedzą...

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNERZY SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH