Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Producenci z branży rybnej sztucznie zmniejszają gramatury produktów

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 25-11-2014, 13:32
Producenci z branży rybnej sztucznie zmniejszają gramatury produktów
Mirosław Orzoł, prezes zarządu Limito SA (fot. Limito)

- Niektórzy producenci sztucznie zmniejszą gramatury swoich produktów i tak przykładowo zamiast standardowych gramatur łososia wędzonego, czyli 100 g, mamy 95 g lub 90 g, a zamiast 150 g – 140 g. My trzymamy się standardowych gramatur, bo do takich przyzwyczajony jest klient, nie chcielibyśmy, by czuł się oszukany - komentuje dla serwisu portalspozywczy.pl widoczne na rynku trendy Mirosław Orzoł, prezes Limito.

Zdaniem Orzoła, popularnością cały czas cieszą się opakowania MAP, w które pakowane są świeże produkty rybne. Oprócz tego na rynku pojawiają się produkty, do których dodatkowo załączany jest sos. Na półkach sklepowych coraz bardziej widoczne stają się również produkty rybne w "porcjach na raz". Tych ostatnich - przynajmniej na ten moment - nie ma w ofercie Limito.

Kategorią, która w tym sezonie jest na topie, są produkty z łososia. Prezes Limito tłumaczy, że obecny rok należy również do dorsza oraz pstrąga łososiowego. - Spada natomiast spożycie śledzi, stąd wkrótce w mediach pojawi się duża kampania promocyjnego jednego z największych producentów tej ryby, mająca na celu zwiększenie spożycia kategorii śledziowej - podkreśla Orzoł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • M 25-11-2014, 18:27:
masakryczne newsy, faktycznie Mirek może się pochwalić wiedzą...

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH