Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Przetwórstwo Rybne Łosoś rozbudowuje zakład we Włynkówku

  • Autor: Paweł Jachowski, portalspożywczy.pl
  • Data: 11-06-2014, 14:46
Przetwórstwo Rybne Łosoś rozbudowuje zakład we Włynkówku
Zdzisław Myszk, dyrektor ds. handlu i marketingu w Przetwórstwie Rybnym Łosoś Sp. z o.o.

Jak powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Zdzisław Myszk, dyrektor ds. handlu i marketingu w Przetwórstwie Rybnym Łosoś Sp. z o.o., firma ta aktualnie rozbudowuje swój zakład we Włynkówku o wędzarnię i dodatkową chłodnię. Przy inwestycji spółka korzysta ze wsparcia środków unijnych skierowanych na rozwój branży przetwórstwa rybnego w Polsce.

PR Łosoś w swoim zakładzie we Włynkówku produkuje dziennie ok. 300 tys. konserw rybnych m.in. ze śledzia, szprota i makreli. W portfolio spółki znajdują się takie marki, jak Łosoś, Posejdon XXL czy Pirat. - Dwa lata temu wprowadziliśmy też na rynek markę premium Skarby Sopotu. Uważamy, iż marki o szczególnie wysokich walorach smakowych, takich jak Łosoś czy Skarby Sopotu, mają duże szanse na umocnienie swojej pozycji na rynku. Ale nie oznacza to, że zaniedbujemy konserwy klasy ekonomicznej. Do tej grupy należą ostatnio wprowadzone przez nas marki Jantar i Harpun - mówi Myszk.

Produkty PR Łosoś znaleźć można w kanałach dystrybucji tradycyjnej i nowoczesnej. - Jesteśmy obecni w większości sieci handlowych, m.in. w sieciach Auchan, Tesco, Carrefour, E. Leclerc, Polomarket, Real, Eurocash, Makro, Czerwona Torebka, Aldik, EKO, Małpka, czy Piotr i Paweł. Oczywiście prowadzimy też rozmowy, aby krąg naszych odbiorców cały czas wzrastał - zapewnia dyrektor ds. handlu i marketingu spółki.

Firma aktualnie produkuje również kilkanaście różnych marek własnych, m.in. dla takich odbiorców, jak Społem, Tesco, Lidl, Polomarket, Piotr i Paweł, Eurocash, Spar, EKO Holding czy Lisner.

Przetwórstwo Rybne Łosoś powstało w 1954 roku. W latach 1954-1999 funkcjonowało jako spółdzielnia pracy pod nazwą Spółdzielnia Pracy Rybołówstwa Morskiego Łosoś. Fabryka zlokalizowana była w usteckim porcie. Od 1 stycznia 2000 roku działalność gospodarczą kontynuowała już spółka prawa handlowego, to jest Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o. Firma obecnie jest jednym z czołowych producentów konserw rybnych w Polsce.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH