Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Rośnie spożycie pstrągów

  • Autor: Puls Biznesu
  • Data: 24-03-2014, 08:24

Wbrew globalnemu spadkowi konsumpcji ryb w Polsce, spożycie pstrągów rośnie - informuje Puls Biznesu.

Od 2009 r. spożycie pstrągó w Polsce podskoczyło o ponad 50 proc. - z 0,3 do 0,53 kg na osobę - wynika z danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

Jak informuje Puls Biznesu krajowa konsumpcja ryb spadła w tym czasie z 13,07 do 12,56 kg, a pstrąg nie należy do tanich ryb.To przede wszystkim efekt szerokiej dostępności tej ryby, zwłaszcza w wersji świeżej - ocenia Krzysztof Hryszko z IERiGŻ.


 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH