REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Seko rozszerza ofertę przekąsek rybnych

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 22-08-2016, 11:01
Seko rozszerza ofertę przekąsek rybnych
Fot. Sekosa.pl

Seko wprowadziło do sprzedaży cztery nowe przekąski: Twoja rybka z cebulką, Twoja rybka sweet chilli, Twoja rybka po grecku i Twoja rybka w sosie śmietanowym. Kazimierz Kustra, prezes firmy, podkreśla, że przekąski cieszą się coraz większym zainteresowaniem polskich konsumentów.

REKLAMA

Produkty mają gramaturę 100 g i nadają się na szybki posiłek w ciągu dnia. Nowości od Seko nie zawierają substancji słodzących. Dodatkowo Twoja rybka po grecku jest produktem unikatowym na rynku – pierwszą przekąską z ryby opiekanej.

- Uważnie śledzimy trendy na rynku i preferencje konsumentów. W związku z tym wiemy, że przekąski stają się coraz bardziej popularną formą posiłków przede wszystkim ze względu na swoją gramaturę – stanowią jedną porcję wygodną do spożycia na przykład w podróży, w pracy lub na wycieczce. Klienci oczekują, że lubiane przez nich smaki będą dostępne właśnie w tej formie. Przygotowując nowości w Seko, kierujemy się ich preferencjami. Z tego powodu wprowadziliśmy na rynek nową linię produktów Twoja rybka - mówi Kazimierz Kustra, prezes Seko.

Jako dodaje konsumenci częściej niż kiedyś zwracają uwagę na skład spożywanych produktów i to mobilizuje do zmian w technologii ich przygotowania. Z tego powodu dwa produkty z nowej linii są bez substancji konserwujących i słodzących.

Kazimierz Kustra przyznaje, że Seko już przygotowuje się do zbliżającego sezonu w branży rybnej, który przypada na ostatnie miesiące roku. W planach firmy są kolejne nowości asortymentowe. 

- Co do naszych najbliższych planów, to zbliża się sezon, w którym spożycie ryb w Polsce tradycyjnie wzrasta. Seko oczywiście uwzględnia to w swoich działaniach. Przygotujemy nowości zwłaszcza w segmencie dań gotowych, bo chcemy, żeby smakosze ryb mieli możliwość skorzystania z naszych pożywnych dań obiadowych dla całej rodziny. Systematycznie będziemy również wprowadzać do naszego asortymentu produkty na bazie innego surowca niż śledź - zdradza Kazimierz Kustra, prezes Seko. 

Seko powstało w 1992 roku w Porcie Rybackim „Dalmor" w Gdyni, a w 1995 roku została przeniesiona do Chojnic. Aktualnie zakład ma powierzchnię 16 tys. mkw. i zatrudnia ponad 500 osób z terenów powiatu chojnickiego. 

Spółka zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. Seko jest również producentem past kanapkowych i sałatek warzywnych oraz wyrobów garmażeryjnych.

Od 15 marca 2007 spółka jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

SEKSeko SA

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • złoty śledź 23-08-2016, 09:14:
Moim zdaniem Seko straciło swój wyróżnik asortymentowy. Wyroby jak innych setki na rynku.....ta przekąska ? Nie wróżę sukcesu. Kierunek wprowadzania na rynek przebrzmiałych pozycji asortymentowych, u innych producentów, to nie zagra. Na sledzia trzeba mieć inny pomysł .

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH