Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej wyróżnia sery i ślimaki z Polski

  • Autor: portalspozywczy/PR
  • Data: 07-04-2017, 15:36
Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej wyróżnia sery i ślimaki z Polski
fot. mat. pras.

Produkujące sery dojrzewające Ranczo Frontiera z Mazur i zajmująca się hodowlą ślimaków jadalnych firma Eko Snails Garden zostały laureatami nagrody Food Trekking Awards 2017 roku za "doskonałość w turystyce żywności i napojów".

6 kwietnia 2017 r. Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej - World Food Travel Association, wiodący światowy urząd ds. Turystyki żywności i napojów, ogłosiło laureatów swoich nagród Food Trekking Awards 2017 roku za doskonałość w turystyce żywności i napojów. 

Wyboru dokonało siedmioosobowe międzynarodowe jury. Polskę reprezentowała Katarzyna Janiszewska, Founder, SlowLife.pl.

Zwycięzcy podzieleni zostali na osiem kategorii:

Best Beer Experience
1st Place:   Yakima Valley, Washington State, United States     VisitYakima.com
 
Best Food/Beverage Tour Operations (Land)
1st Place:   Eating Europe Tours   www.eatingeuropetours.com
2nd Place:   Traveling Spoon     www.travelingspoon.com
 
Best Food/Beverage Tour Operations (Water)
1st Place:   Beercation Cruise     BonBeer.com
 
Best Food Travel Blogger
1st Place:   Taste of Adventure Blog by Krystal Hauserman     tasteofadventure.net
 
Best Food Travel Media
1st Place:  Laura Reiley     tampabay.com/writers/laura-reiley
2nd Place:  GLP Films     GLPfilms.com
 
Best Farm or Farmers' Market Experience
1st Place:      Ranczo Frontiera      seryowcze.pl
2nd Place:     Eko Snails Garden     SnailsGarden.com
 
Best Food/Beverage Destination Experience
1st Place:  Province of Ontario, Culinary Tourism Alliance     OntarioCulinary.com
2nd Place:  Experience Grand Rapids     experiencegr.com/biteseeing
 
Food/Beverage Event Experience
1st Place:   Whistler's Celebration of Food & Drink     WhistlerCornucopia.com
2nd Place:   Prince Edward Island Fall Flavours Festival     FallFlavours.ca

Zwycięzcy zostali wybrani spośród wszystkich zgłoszonych zgłoszeń. Sędziowie zostali poproszeni o ocenę strategii biznesowej przedsiębiorstwa lub organizacji; Komunikacji marketingowej wspierającej produkt lub firmę; Ogólna reputacja firmy; oraz, w razie potrzeby, indywidualny produkt. Każdy wniosek został poddany przeglądowi przez co najmniej dwóch różnych sędziów. 

Eko Snails Garden od 2003 roku stara się łączyć tradycję polskiej kuchni z nowoczesnością, jaką dla wielu konsumentów w Polsce wciąż jest ślimak na talerzu.

- Dania ze ślimaków które proponujemy, są przygotowane z  produktów ekologicznych i regionalnych, które sami uprawiamy. Nasza farma ślimaków to jedyne takie miejsce, gdzie posmakujesz niepowtarzalnych potraw, zrobisz zakupy oraz poczujesz błogi spokój na łonie natury pijąc kawę i kosztując cudownych deserów - zachęca producent.

Istniejące od 1996 roku Ranczo Frontiera to gospodarstwo ekologiczne położone niedaleko Mrągowa. W oddaleniu od zabudowań, poza granicą cywilizacji Sylwia, Rusłan i ich córeczka Ania hodują konie, owce wschodnio-fryzyjskie i krowy rasy jersey oraz wyrabiają sery owcze i dżersejowe z mleka niepasteryzowanego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH