Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej wyróżnia sery i ślimaki z Polski

  • Autor: portalspozywczy/PR
  • Data: 07-04-2017, 15:36
Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej wyróżnia sery i ślimaki z Polski
fot. mat. pras.

Produkujące sery dojrzewające Ranczo Frontiera z Mazur i zajmująca się hodowlą ślimaków jadalnych firma Eko Snails Garden zostały laureatami nagrody Food Trekking Awards 2017 roku za "doskonałość w turystyce żywności i napojów".

6 kwietnia 2017 r. Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej - World Food Travel Association, wiodący światowy urząd ds. Turystyki żywności i napojów, ogłosiło laureatów swoich nagród Food Trekking Awards 2017 roku za doskonałość w turystyce żywności i napojów. 

Wyboru dokonało siedmioosobowe międzynarodowe jury. Polskę reprezentowała Katarzyna Janiszewska, Founder, SlowLife.pl.

Zwycięzcy podzieleni zostali na osiem kategorii:

Best Beer Experience
1st Place:   Yakima Valley, Washington State, United States     VisitYakima.com
 
Best Food/Beverage Tour Operations (Land)
1st Place:   Eating Europe Tours   www.eatingeuropetours.com
2nd Place:   Traveling Spoon     www.travelingspoon.com
 
Best Food/Beverage Tour Operations (Water)
1st Place:   Beercation Cruise     BonBeer.com
 
Best Food Travel Blogger
1st Place:   Taste of Adventure Blog by Krystal Hauserman     tasteofadventure.net
 
Best Food Travel Media
1st Place:  Laura Reiley     tampabay.com/writers/laura-reiley
2nd Place:  GLP Films     GLPfilms.com
 
Best Farm or Farmers' Market Experience
1st Place:      Ranczo Frontiera      seryowcze.pl
2nd Place:     Eko Snails Garden     SnailsGarden.com
 
Best Food/Beverage Destination Experience
1st Place:  Province of Ontario, Culinary Tourism Alliance     OntarioCulinary.com
2nd Place:  Experience Grand Rapids     experiencegr.com/biteseeing
 
Food/Beverage Event Experience
1st Place:   Whistler's Celebration of Food & Drink     WhistlerCornucopia.com
2nd Place:   Prince Edward Island Fall Flavours Festival     FallFlavours.ca

Zwycięzcy zostali wybrani spośród wszystkich zgłoszonych zgłoszeń. Sędziowie zostali poproszeni o ocenę strategii biznesowej przedsiębiorstwa lub organizacji; Komunikacji marketingowej wspierającej produkt lub firmę; Ogólna reputacja firmy; oraz, w razie potrzeby, indywidualny produkt. Każdy wniosek został poddany przeglądowi przez co najmniej dwóch różnych sędziów. 

Eko Snails Garden od 2003 roku stara się łączyć tradycję polskiej kuchni z nowoczesnością, jaką dla wielu konsumentów w Polsce wciąż jest ślimak na talerzu.

- Dania ze ślimaków które proponujemy, są przygotowane z  produktów ekologicznych i regionalnych, które sami uprawiamy. Nasza farma ślimaków to jedyne takie miejsce, gdzie posmakujesz niepowtarzalnych potraw, zrobisz zakupy oraz poczujesz błogi spokój na łonie natury pijąc kawę i kosztując cudownych deserów - zachęca producent.

Istniejące od 1996 roku Ranczo Frontiera to gospodarstwo ekologiczne położone niedaleko Mrągowa. W oddaleniu od zabudowań, poza granicą cywilizacji Sylwia, Rusłan i ich córeczka Ania hodują konie, owce wschodnio-fryzyjskie i krowy rasy jersey oraz wyrabiają sery owcze i dżersejowe z mleka niepasteryzowanego.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH