REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Trudna walka hodowców z sieciówkami, świętokrzyskie stawia na karpia

  • Autor: gazeta.pl
  • Data: 23-12-2013, 09:35

Ceną sieci handlowych nie przebiją, ale podkreślają, że bronią się jakością. Świętokrzyscy hodowcy zainwestowali już miliony złotych, a kolejne dołożyła Unia Europejska, by tradycyjna wigilijna ryba była jak najlepsza. I radzą sobie coraz lepiej - pisze gazeta.pl.

REKLAMA

Przedstawiciel Tesco informuje, że tę żywą rybę kupimy w tej sieci za 9,99 zł za kg, a w weekendowej promocji nawet 8,79 zł.
Takiej ceny prywatni hodowcy nie są w stanie zaoferować. Za kilogram żywego karpia trzeba u nich zapłacić 12 zł, a w niektórych sklepach rybnych kosztuje on 15 zł. Świętokrzyscy hodowcy podkreślają jednak co innego.

Paweł Braciszewicz, właściciel Gospodarstwa Agroturystycznego "Złote Stawy" w Śladkowie Małym mówi, że owszem, ryby u hodowców są nieco droższe od tych z popularnych sieciówek, ale są nie tylko dużo bardziej smaczne, ale i zdrowe. A wszystko dzięki temu, że są karmione ziarnami zbóż, a nie nafaszerowanym witaminami i antybiotykami sztucznym granulacie. Mają nie tylko inny, lepszy smak, ale nawet wygląd i zapach.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH