Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Filip Stefański, współwłaściciel marki Zmiany Zmiany - cały wywiad

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 12-09-2016, 13:49
Filip Stefański, współwłaściciel marki Zmiany Zmiany - cały wywiad
W asortymencie marki znajduje się obecnie sześć wariantów surowych batonów. fot. Facebook.com/ZmianyZmiany

O tym, skąd wziął się pomysł na produkcję bezcukrowych batonów, potencjale polskiego rynku oraz perspektywach na przyszłość z Filipem Stefańskim, współwłaścicielem firmy Zmiany Zmiany rozmawia Adam Tubilewicz.

Jaka jest historia firmy Zmiany Zmiany? Skąd pomysł na tego rodzaju działalność?

Firma istnieje od początku 2014 roku. Pierwsze batony pojawiły się już rok wcześniej. Batony powstają w miejscowości o bardzo malowniczej nazwie – Czeska Wieś. To niewielka miejscowość, zlokalizowana w powiecie brzeskim, w województwie opolskim. Wszystko zaczęło się od wspólnej myśli i potrzeby działania. Cenimy sobie dobrą jakość produktów pochodzenia roślinnego. Sami też odżywiamy się w ten sposób. Lubimy zdrowe przysmaki. Szukaliśmy czegoś dla siebie, czegoś innego od tego, czym zajmowaliśmy się na co dzień. Tak się złożyło, że w w tym czasie nikt nie robił w Polsce podobnych produktów, a importowane batony pojawiały się w sklepach raczej nieregularnie. Przystąpiliśmy do przygotowań, wystartowaliśmy, udało się i robimy to do dzisiaj, z czego jesteśmy bardzo zadowoleni.

Kto stoi za tym projektem?

Z Czeskiej Wsi pochodzi Agata, pierwsza "zmiana". Ja, dzięki wielu sprzyjającym okolicznościom, trafiłem na początku do serca Agaty, a chwilę później do Czeskiej Wsi. To był nasz początek przygody z batonami. Batony nie mogłyby powstać bez naszej szanowanej załogi - Ania, szefowa produkcji, zawsze i wszędzie pilnująca jakości, działająca na 200 proc. mocy, Halinka - silna, szybka, nie do zatrzymania, a do tego dobry duch całego przedsięwzięcia oraz Staszek - człowiek od ważnych, odpowiedzialnych zadań, opiekuje się naszymi maszynami.

Jak przebiega proces produkcyjny batonów Zmiany Zmiany? 

Nasze batony to produkty przetwarzane wyłącznie mechanicznie. Nie są poddawane obróbce termicznej, a wszystkie składniki oprócz kakao to produkty raw. Powstają w naszym własnym zakładzie. Zależało nam na tym, aby mieć pełną kontrolę nad całym procesem produkcyjnym, aby wiedzieć na 100 proc. co znajduje się w środku. W naszych batonach nie ma śladowych ilości, ani domieszek. To, co widać w składzie to zamknięta, pewna lista. 

Jakie są moce produkcyjne firmy?

Wraz ze szybkim wzrostem zainteresowania, zwiększamy systematycznie moce produkcyjne. Jesteśmy więc przygotowani na większe zamówienia.

Obecnie w ofercie Zmiany Zmiany znajduje się sześć rodzajów batonów. 

Mamy obecnie sześć smaków w dwóch wersjach gabarytowych. Są batony klasyczne, baton dla sportowców oraz dwa ze wskazaniem na dzieci. Te mniejsze, to Urwisy – jabłkowy i bananowy. Proste składniki oraz smaki, waga lekka – 40 g, odpowiednie na mniejszy głód, dla mniejszych, ale i tych większych gagatków. Oraz większe, z decydowanie większym zapasem energii – Aloha (kokos), Kosmos (kakao), Lewy Sierpowy (jagody goji) + Petarda (malina – spirulina). 

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 288) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 330)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH