Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Manufaktura Czekolady Chocolate Story - pełny wywiad

  • Autor: portalspozywczy.pl, Paulina Bełżecka
  • Data: 01-04-2014, 14:57
Manufaktura Czekolady Chocolate Story - pełny wywiad
Na zdj. od lewej: Tomasz Sienkiewicz, Krzysztof Stypułkowski, współwłaściciele firmy Manufaktura Czekolady Chocolate Story. Fot. materiały prasowe

Tomasz Sienkiewicz, Krzysztof Stypułkowski, współwłaściciele firmy Manufaktura Czekolady Chocolate Story, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl mówią o planach rozwoju na polskim rynku, między innymi poprzez wejście do sieci oraz o sprzedaży eksportowej.

Dalsza część artykułu (97%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (5)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Kubanek 05-04-2014, 17:53:
Chyba czekoladą. Niech się Pani wpierw nauczy języka polskiego, choć to co pisze, to prawda. Tu chodzi wyłacznie o pieniądze, a nie o dojrzałość rynku. Polski rynek jest traktowany przez firmy zagraniczne, głównie wielkie molochy jako rynek 2 lub nawet 3 kategorii, nie tylko przez producentów, ale i przez sieci handlowe (patrz, Tesco czy Lidl). Czekolady dostępne w Polsce są całkiem niezłe, ale nie z firm zachodnich, tylko np. rumuńskich, czeskich czy ukraińskich. Zapomniałem nazwy, ale uważam, ze ta rumuńska marka, czekolad za 8-9 złotych jest równie dobra, a nawet lepsza od Lindt. Ukraiński Roshen czy Konti robi też lepsze niż to badziewie z Niemiec, które da się kupić w polskich sieciach. Generalnie, trzeba podzielić każdy produkt na przemysłowy i rzemieślniczy. Te czekolady są ewidentnie produktami rzemieślniczymi i z tej racji musza być wysokiej jakości. Jako smakosz i znawca produktów tradycyjnych i rzemieślniczych powiem, że Polacy nie mają się czego wstydzić, brakuje tylko dobrej komercjalizacji naszej produkcji. Szczególnie dotyczy to naszych wyrobów cukierniczych, np. tortów czy serów zagrodowych
  • asia 05-04-2014, 11:11:
tez dodam ze czekolada w Polsce nie jest czekoladom. Przypuszczam ze nawet ta z zagranicy u nas jest gorszej jakości jak to jest z tymi proszkami do prania z niemiec. Jak to ujęli reprezentanci niemieckich firm "Nasz rynek nie dojrzał na proszki sprzedawane w niemczech."
  • Kasia 04-04-2014, 09:08:
A ja chyba będę robić wszystkim na złość i poprawiać. Dobrze, że nie mam pełnego dostępu do serwisu, czekolada w ogóle mnie nie interesuje, ale jak na stronie głównej widzę byki, to aż w oczy kłuje.

Zobacz wszystkie komentarze (5)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 346) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH