Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Bakalland i Delecta zorganizują drugi Festiwal Wypieków

  • Autor: portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 25-08-2016, 13:51
Bakalland i Delecta zorganizują drugi Festiwal Wypieków
fot. mat. pras.

Agencja Brand Support przygotowała drugą edycję Festiwalu Wypieków dla firmy Bakalland SA. Jej zwieńczeniem będzie wydana jesienią „Wielka Księga z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów”. Festiwal Wypieków organizowany jest przez dwie należące do Bakalland SA marki: Bakalland i Delecta.

Celem przygotowanej przez Brand Support drugiej już edycji Festiwalu Wypieków, jest wzmocnienie wizerunku marki Delecta na rynku jako eksperta w pieczeniu. W ramach projektu agencja Brand Support, która była odpowiedzialna również za poprzednią edycję, przygotowuje kolejną „Wielką Księgę z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów”. Pojawi się na rynku w październiku i będzie dostępna w sieciach handlowych.

Grupą docelową są posiadające rodzinę kobiety w wieku 25-55 lat, mieszkające w dużych i średnich miastach, z wykształceniem średnim i wyższym, o dochodach średnich plus. Domowe wypieki są dla nich ważne, dlatego często sięgają po rozwiązania, jakie oferuje im bogate portfolio produktów oferowanych przez Delectę i Bakalland.

Tegoroczny projekt poświęcony jest wypiekom regionalnym. W ramach projektu Polska została podzielona na 10 regionów, które, w poszukiwaniu przepisów i regionalnych ciekawostek, odwiedzili mistrzowie kuchni: David Gaboriaud i Jerzy Nogal. David Gaboriaud jest pół Polakiem, pół Francuzem od kilku lat mieszkającym w Polsce. Jest organizatorem wielu warsztatów i imprez kulinarnych. 

Propaguje ideę Slow Food czyli delektowania się jedzeniem. Jest zwolennikiem tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Jerzy Nogal to kucharz i fotograf. Organizator warsztatów kulinarnych, pasjonat naturalnych smaków i zdrowej żywności.

W poszukiwaniu tradycyjnych przepisów David i Jerzy zjechali Polskę z północy na południe i ze wschodu na zachód. Z tej podróży przywieźli wiele smakowitych przepisów regionalnych, prawdziwych skarbów kulinarnych.

Efektem kulinarnych podróży i poszukiwań dwóch znakomitych kucharzy było zebranie 100 unikatowych przepisów na regionalne wypieki. Każdy z nich został zgodnie z przepisem przygotowany, a następnie sfotografowany w zorganizowanej w całości przez Brand Support specjalnej sesji zdjęciowej, której efekty będzie można zobaczyć w „Wielkiej Księdze z Wypiekami.  Prosto z serc polskich regionów”.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • J 26-08-2016, 10:28:
Myślę, że to nie pomoże odpracować straty. Niestety jak ma się ludzi zarządzających bez pojęcia o handlu to trzeba szukać tej brzytwy, bo idziecie na dno. Połączenie działów detal i sieci odbiły się czkawką.... A takich mieliście dobrych pracowników rynku nowoczesnego....

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 484) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH