Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Bakalland wprowadza linię batonów zbożowych bez cukru

  • Autor: portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 17-03-2017, 18:29

Bakalland wprowadza innowacyjną linię batonów zbożowych bez dodatku cukru. Nowe produkty z linii Bakalland BA! wzbogacone popularnymi SuperFoods (quinoa, amarantus, chia), a także najwyższej jakości owocami, pozbawione są także syropu glukozowego oraz tłuszczów utwardzonych.

Nowa oferta Bakallandu została stworzona dla konsumentów, którzy żyjąc w biegu nie chcą rezygnować z wartościowych przekąsek. Przyzwyczajeni do wielozadaniowości oczekują, że produkt spożywczy będzie uniwersalny i jednocześnie pełen składników odżywczych oraz natychmiast gotowy do spożycia.

Współczesny konsument nawet 5 razy dziennie sięga po przekąski i oczekuje, że ich forma będzie różnorodna i wpisana w styl jego życia. Batony bazujące na zbożach i owocach, które nie zawierają cukru, syropu glukozowego, ani tłuszczów utwardzonych doskonale wpisują się w potrzeby osób, chcących zdrowo rozpocząć dzień, zjeść poręczne drugie śniadanie czy energetyczną przekąskę w ciągu aktywnego dnia.

Nowa linia batonów BA! Zero dodatku cukru to kompozycja pięciu zbóż: owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta i ryżu w trzech wariantach smakowych: 5 zbóż Truskawka & Quinoa, 5 zbóż Wiśnia & Amarantus oraz 5 zbóż Kokos & Chia. Batony zawierają dodatek naturalnego błonnika – inuliny, wytwarzanej z korzenia cykorii, która wspiera funkcjonowanie korzystnej mikroflory układu pokarmowego (Bifidobacterium).

„Recepturę nowych batonów BA! Zero dodatku cukru stworzyliśmy całkowicie od nowa. W myśl trendów prozdrowotnych nasze nowości nie zawierają dodatku cukru, syropu glukozowego ani tłuszczów utwardzonych, są za to bogate w naturalny błonnik pochodzący z natury. Nowy skład batonów to zero kompromisu w zakresie smaku – są doskonałą przekąską dla wszystkich dbających o zdrowie i dobrą kondycję” – mówi Agnieszka Pragacz, Brand Manager, Bakallandu.

Wartości odżywcze nowych batonów podnosi zawartość popularnych Super Foods – komosy ryżowej (quinoa), amarantusa i nasion chia, a smak wzbogacają liofilizowane owoce.

Batony dostępne będą w wariantach:

- Zero dodatku cukru 5 zbóż Truskawka & Quinoa (30 g) cena 1,69 zł
- Zero dodatku cukru 5 zbóż Wiśnia & Amarantus (30 g) cena 1,69 zł
- Zero dodatku cukru 5 zbóż Kokos & Chia (30 g) cena 1,69 zł

Nowe produkty dostępne będą od marca 2017 roku i będą stanowić atrakcyjną ekspozycję w strefie przekąskowej oraz przykasowej, jako pełnowartościowy produkt impulsowy.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 529) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH