Benecol wprowadza batony obniżające poziom cholesterolu
Marka Benecol wprowadziła na rynek innowacyjne batony musli z dodatkiem stanoli roślinnych o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu.

Działanie stanoli roślinnych zawartych w produktach Benecol zostało potwierdzone w ponad 80 badaniach klinicznych.
Stanole roślinne hamują wchłanianie cholesterolu z przewodu pokarmowego do krwiobiegu i zwiększają wydalanie go z organizmu, dzięki czemu skutecznie obniżają stężenie cholesterolu we krwi.
Benecol baton musli jest także źródłem błonnika. Zawiera owoce, orzechy i pełnoziarnisty owies. Nie zawiera barwników i konserwantów, może być spożywany przez wegetarian.
Dostępny są trzy warianty smakowe: rodzynki & orzechy oblane ciemną czekolad; morele, migdały i pestki słonecznika w lekkiej jogurtowej polewie oraz jagody & żurawina w lekkiej jogurtowej polewie.
