Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Ferrero otwiera Centrum Innowacji w Singapurze

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 14-06-2017, 12:18
Ferrero otwiera Centrum Innowacji w Singapurze
fot. shutterstock

Ferrero ogłasza oficjalne otwarcie Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze: to pierwszy taki ośrodek firmy w Azji. Zadaniem nowego centrum jest umocnienie pozycji Ferrero jako globalnego lidera innowacji. Ośrodek obejmie kilka strategicznych innowacyjnych funkcji z zakresu zdrowia i żywienia, badań i rozwoju w dziedzinie nowych surowców oraz produktów, analizy zachowań konsumentów oraz działań koncepcyjnych.



W centrum innowacji Ferrero, wspieranym przez Singapurską Radę Rozwoju Gospodarczego (EDB), wielodyscyplinarny zespół ekspertów ds. nauki o żywieniu, biotechnologii, odżywiania, zachowań konsumenckich, materiałoznawstwa oraz projektowania materiałów – działając w ramach prężnego singapurskiego ekosystemu - będzie zajmował się wspieraniem procesu innowacji.

- Innowacja zawsze była kluczową wartością dla Ferrero. Nasze produkty są rezultatem wielkiej pasji do jakości i badań. Centrum innowacji w Singapurze będzie wspierało Ferrero w ciągłym dążeniu do poszukiwania najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych w celu oferowania klientom wyrobów o najwyższej jakości, otwierających przed nimi nowe wymiary smaku - zapewnia Giovanni Ferrero, CEO.

Prezes singapurskiej Rady Rozwoju Gospodarczego, dr Beh Swan Gin, skomentował dodał, że decyzja Ferrero o utworzeniu w Singapurze pierwszego w Azji światowego Centrum Innowacji odzwierciedla znaczenie szybko rozwijających się rynków konsumenckich w tym regionie i podkreśla pozycję Singapuru w regionie jako ośrodka żywności i odżywiania. 

Na decyzję o zlokalizowaniu Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze wpłynęło jego strategiczne położenie w Azji, a także znacząca rola, którą Singapur pełni w globalnym środowisku naukowym, posiadając m.in. Agencję ds. Nauki, Technologii i Badań Naukowych (A*STAR) i istotne ośrodki uniwersyteckie. Singapur to dynamiczne oraz innowacyjne środowisko, łączące zasoby ludzkie oraz talenty naukowe z różnorodnymi strukturami demograficznymi konsumentów Azji. To idealna platforma do pracy z nowymi technologiami i surowcami w celu tworzenia i testowania nowych produktów na rynku o strategicznym znaczeniu dla Ferrero. 

Historia Ferrero rozpoczęła się w Albie, małym miasteczku we włoskim Piemoncie, w 1946 roku. Dziś, ze skonsolidowanymi obrotami ponad 10 mld euro, Grupa Ferrero jest jednym z liderów branży słodyczy  i zajmuje trzecie miejsce na światowym rynku produktów czekoladowych.

Grupa Ferrero zatrudnia ponad 41 tys. osób w 53 krajach. Posiada 22 zakłady produkcyjne na całym świecie, z czego 3 są częścią Projektu Przedsiębiorczości im. Michele Ferrero działającego w Afryce i Azji. Dodatkowo, na początku 2015 roku Grupa założyła Ferrero Hazelnut Company (HCo), w ramach którego posiada 6  gospodarstw rolnych i 8 zakładów produkcyjnych. Produkty Ferrero jak Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac czy linia produktów Kinder, trafiają do sklepów w ponad 170 krajach. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 622) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH