REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Jakie trendy będą panować na rynku słodyczy w 2016 r.?

  • Autor: Puls Biznesu
  • Data: 03-02-2016, 08:44
Jakie trendy będą panować na rynku słodyczy w 2016 r.?
Fot. Fotolia

Co słychać na rynku łakoci — zastanawiali się podczas Międzynarodowych Targów Słodyczy w Kolonii (ISM) analitycy agencji Innova Market Insights (IMI). Wspólnie z producentami wskazali kilka najważniejszych trendów na 2016 r. - informuje Puls Biznesu.

REKLAMA

Największym hitem ostatnich lat są łakocie z plakietką „organiczne”. Ten segment rośnie w tempie dwucyfrowym, choć należy pamiętać, że baza wciąż jest niska.

Według ekspertów IMI, w 2015 r. roku stanowiły 6 proc. wszystkich wprowadzonych na światowy rynek słodyczy (z czego za 80 proc. była odpowiedzialna czekolada). W tym roku ich znaczenie ma nadal rosnąć.

Jakie słodycze będą cieszyć się popularnością w tym sezonie? Bez glutenu, mleka i produktów zwierzęcych, bo jak okazuje się jeden na pięciu konsumentów przynajmniej od czasu do czasu świadomie unika glutenu. 

Więcej czytaj w Pulsie Biznesu.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 391) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 780 410)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH