Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Linie Emirates osłodzą święto Diwali indyjskimi specjałami

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 12-10-2017, 13:24
Linie Emirates osłodzą święto Diwali indyjskimi specjałami
fot. materiały prasowe

Z okazji zbliżającego się indyjskiego festiwalu Diwali linie Emirates uraczą swoich pasażerów świątecznymi specjałami. Słodyczy można będzie spróbować we wszystkich klasach podczas obchodów święta Diwali – od 16 do 22 października tego roku – na wszystkich trasach między Dubajem a Indiami.

Festiwal światła Diwali to ważna uroczystość dla Indusów na całym świecie, a jedzenie odgrywa w nim szczególną rolę. Słodycze tradycyjnie podawane w tym okresie to połączenie kolorów i smaków typowych dla smakołyków kuchni indyjskiej – na przykład kulki_besan ke ladoo_ czy _burfi_ z suszonymi owocami.

 Linie Emirates podadzą _motichoor ladoo_ przyrządzone w tradycyjny sposób z mąki cieciorkowej, masła klarowanego _ghi_, kardamonu i syropu szafranowo-cukrowego. Słodycze będą serwowane w pudełkach ozdobionych okolicznościowymi ilustracjami oraz przybrane pistacjami i listkami srebra symbolizującymi tradycyjne świąteczne dekoracje Diwali.

 Będzie je można znaleźć na tacach z gorącymi posiłkami w klasie ekonomicznej Emirates na wszystkich trasach do Indii.

Na pasażerów klas biznes i pierwszej czekają _ladoo_ oraz _burfi_ – deser z orzechów nerkowca, migdałów, pistacji, orzechów włoskich, rodzynek, suszonych fig i daktyli. Słodycze będą podawane w pudełkach ozdobionych tradycyjnymi świątecznymi ilustracjami jako alternatywa dla ekskluzywnej kolekcji czekoladek.

Aby nadążyć za regionalnymi i sezonowymi trendami kulinarnymi, linie Emirates zmieniają swoje menu pokładowe każdego miesiąca i nieustannie udoskonalają przepisy. Przewoźnik dba o to, by menu było stale urozmaicane, a także oferuje potrawy sezonowe, na przykład w okresie świąt Bożego Narodzenia czy specjalne zestawy dla poszczących w świętym miesiącu Ramadan.

Linie serwują dania regionalne na wszystkich trasach, które obsługują. W każdym regionie występują charakterystyczne składniki lub elementy, z których kulinarni eksperci Emirates przyrządzają rozmaite potrawy. Najpopularniejsze posiłki na trasach do Indii, takie jak gulasze czy curry, charakteryzuje wyrazisty smak przypraw korzennych i ziół, który szczególnie odpowiada gustom pasażerów.

Linie Emirates podają 100 milionów posiłków rocznie z taką samą dbałością o szczegóły w klasie pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 144 miast na sześciu kontynentach jak nikt inny rozpoznaje globalne trendy kulinarne, serwując na pokładzie kuchnię inspirowaną regionalnymi potrawami.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 944) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH