REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Nestle zmniejszy o 40 proc. ilość cukru w czekoladzie

  • Autor: pb.pl za bbc.com
  • Data: 01-12-2016, 12:57
Nestle zmniejszy o  40 proc. ilość cukru w czekoladzie
fot. shutterstock.com

Badacze Nestle znaleźli sposób na zmniejszenie o 40 proc. ilości cukru w wyrobach czekoladowych bez wpływu na ich smak - podaje pb.pl za bbc.com.

REKLAMA

Szwajcarski koncern zdradził, że jego naukowcom udało się zmienić strukturę cukru w ten sposób, że szybciej się rozpuszcza. To powoduje, że kubeczki smakowe przekazują większe odczucie słodkości pomimo mniejszej ilości cukru. 

Spółka jest w trakcie zdobywania patentu na swoje odkrycie. Zamierza wykorzystać je w  swoich produktach od 2018 r.

Więcej na pb.pl.

CENY HURTOWE

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Pomfrey 02-12-2016, 12:13:
Jak to jest, że czasami jem słodycze bez dodatku cukru (np. Oho) i są słodkie, a inne batony muszą być słodzone?

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 250) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 171)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH