REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Promar rozwija produkcję funkcjonalnych dodatków do słonych przekąsek

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 02-07-2015, 14:03
Promar rozwija produkcję funkcjonalnych dodatków do słonych przekąsek
Tomasz Wycisk, Product Manager w firmie Promar

- Dziś w sklepach na półkach mamy produkty spożywcze nowej generacji. Zważywszy, że według najnowszych badań, 88 proc. konsumentów chce kupować żywność o właściwościach prozdrowotnych i jest w stanie za nią więcej zapłacić, to znakomita okazja dla producentów słonych przekąsek, aby na te potrzeby odpowiedzieć, nie tracąc tak cennej marżowości. Podejmujemy się bowiem zadania urentownienia mieszanek. To znaczy, że analizujemy skład i go optymalizujemy, zarówno pod kątem ilości składników, jak i ich jakości i ceny – mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl, Tomasz Wycisk, Product Manager w firmie Promar.

REKLAMA

Od około dwóch lat Promar rozwija współpracę z producentami słonych przekąsek. - Opracowujemy mieszanki smakowe i posypki stosowane do produkcji chipsów, chrupek, paluszków, orzeszków, bakalii. Producenci szukają produktu, dzięki któremu będą wzmacniać rozpoznawalność swojej marki i na stałe będą mogli  zagościć z nim na półce sklepowej. Dla tej branży prowadzimy coraz więcej projektów ukierunkowanych na poszukiwanie smaków połączonych ze sobą w ciekawy, oryginalny sposób – komentuje Tomasz Wycisk.

Przyznaje, że razem z producentami przekąsek firma Promar pracuje nad rozwiązaniami prozdrowotnymi. - Są to projekty, w których będziemy wzbogacać przekąski o wartości odżywcze. Z drugiej strony coraz częściej ograniczamy niepożądane substancje, jak sztuczne barwniki czy wzmacniacze smaku. Do mieszanek przypraw dodajemy błonnik, sole mineralne, witaminy. Jednocześnie komponujemy mieszanki tak, aby nie zawierały glutaminianu sodu, glutenu, czy innych alergenów. Chcemy, aby producenci mogli wyróżnić przemyślany skład produktu na jego opakowaniu i tym samym przyciągnąć uwagę coraz bardziej świadomych konsumentów. Przykładamy dużą wagę do tego, aby produkowane przez nas dodatki miały w swoim składzie jak najmniejszą ilość składników oznaczonych jako E. W ten sposób pozwalamy producentowi utrzymać tzw. czystą etykietę, czyli taką która ma prosty, przejrzysty skład zrozumiały dla każdego, nie tylko specjalisty z dziedziny żywienia. Warto też podkreślić, że nowoczesne dodatki mają coraz niższe dawki dozowania. Wszystkie te cechy charakteryzują tzw. dodatki nowej generacji – tłumaczy Tomasz Wycisk. 

Firma Promar zajmuje się kompleksowym zaopatrzeniem branży spożywczej - od dodatków do żywności poprzez maszyny i serwis.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (21 484) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH