Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

WLP „u Lodziarzy” ma już kilkanaście lodziarni w Polsce

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 19-05-2016, 18:50
WLP „u Lodziarzy” ma już kilkanaście lodziarni w Polsce
fot. WLP "U Lodziarzy"

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” otworzyła 19 maja kolejny lokal, tym razem w Gdyni. Sieć liczy już kilkanaście punktów, które działają w największych miastach Polski.

Niespotykane połączenia smaków, obfite porcje nakładane specjalną „packą”, wyłącznie naturalne składniki wykorzystywane do ich stworzenia, a przede wszystkim sprawdzona, oryginalna, polska receptura, stworzona w okresie międzywojennym to sekret lody

 - Naszą najmocniejszą stroną są oczywiście… lody. - Nasi klienci codziennie będą mieli do wyboru dwa nowe, niepowtarzalne smaki. W tym jeden orzeźwiający sorbet i jeden nowy przysmak stworzony na bazie mlek – mówi Maciej Siniło, współwłaściciel gdyńskiej Wytwórni.

- Mówiąc o smakach dnia nie można przejść obojętnie wobec naszych kompozycji. A te, są czasami bardzo zaskakujące i fantazyjne. Na porządku dziennym będą zatem lody marchewkowe, fasolowe, szpinakowe, mojito, rabarbar czy chałwa – dodaje.

- Mamy też dobrą wiadomość dla wszystkich osób, które nie przyswajają glutenu. A wiemy, że to zjawisko przyjmuje coraz większą skalę. Lody z Wytwórni są serwowane również w specjalnych, bezpiecznych, bezglutenowych wafelkach – podkreśla również Siniło.

Pomysł na uruchomienie lodziarni oferującej lody bazujące na sprawdzonym przepisie znalezionym przypadkowo na strychu przywędrował na Pomorze z Podlasia, a konkretnie z Białegostoku.

Dzięki wykorzystaniu odpowiedniej technologii, twórcom lodziarni udało się odtworzyć ich smak i konsystencję, uruchamiając zarazem produkcję na większą skalę.

W Białymstoku, w ubiegłym roku powstała pierwsza lodziarnia pod szyldem „u Lodziarzy”, a wkrótce powstał kolejny lokal, w Augustowie. Dziś sieć liczy już kilkanaście punktów, które działają w największych miastach Polski.

Istotne przy tym są składniki, z których wytwarzane są desery. To naturalne i świeże owoce oraz warzywa, a przede wszystkim mleko – niepasteryzowane, naturalne. Ważne są również dodatki stosowane do przyrządzania nowych smaków, które trafiają do lodziarni w zasadzie z całego świata. To precyzyjnie wyselekcjonowane komponenty, jak oryginalna, brazylijska kawa i kakao czy belgijska czekolada. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 010) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH