WLP „u Lodziarzy” podpisała wstępne umowy na otwarcie kolejnych lokali
Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” prowadzi zaawansowane rozmowy z kolejnymi potencjalnymi franczyzobiorcami. Kilka dni temu została otwarta 10 lodziarnia tej wytwórni w Polsce, w Żarach.

Powiązane tematy:
- Sezon na lody potrwa jeszcze co najmniej kilka miesięcy, więc chętnych do otwarcia własnej lodziarni w oparciu o sprawdzony koncept nie brakuje. W ostatnim czasie podpisaliśmy kilka wstępnych umów, cały czas prowadzimy również zaawansowane rozmowy z kolejnymi, potencjalnymi franczyzobiorcami – mówi Paulina Daniłowicz, manager ds. rozwoju sieci Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”.
Utworzona w ubiegłym roku sieć rośnie w dynamicznym tempie i swoim zasięgiem pokrywa coraz większą część kraju. Wszystko zaczęło się od znalezionego na strychu przepisu babci na domowe lody. To właśnie chęć odtworzenia tego zapamiętanego z dzieciństwa smaku zmotywowała twórcę Wytwórni Lodów Prawdziwych do otwarcia w ubiegłym roku pierwszego tego typu lokalu w Polsce.
- Oprócz Białegostoku, gdzie lody sprzedawane są w dwóch punktach, Wytwórnie działają dziś też m. in. w Augustowie, Białej Podlaskiej, Łomży, Suwałkach i Olsztynie – mówi Paulina Daniłowicz, manager ds. rozwoju sieci.
Swoim zasięgiem sieć wykracza jednak poza Podlasie. Serwowane w niej lodowe przysmaki dostępne są również w województwach: warmińsko-mazurskim (a dokładniej w Ełku), pomorskim (w Gdyni), a także w lubuskim (w Żarach).
Systematycznie rozwijana jest nie tylko lista lokalizacji, ale i sposób dystrybucji lodów. W pierwszym sezonie sprzedawano je poprzez tradycyjne „okienko”, natomiast teraz coraz więcej lokali umożliwia klientom również wejście do środka.
Stale rośnie też liczba lodziarni wyposażonych w ogródki. Deserami na świeżym powietrzu cieszyć się można m. in. w Białymstoku, Łomży czy Suwałkach.
- Jeszcze inaczej jest zaś w Gdyni, gdzie oprócz stacjonarnego lokalu funkcjonują również… riksze, czyli odpowiednio przystosowane do tego celu trójkołowe rowery, umożliwiające sprzedaż lodów na festynach, imprezach miejskich, w parku, a nawet na plaży – dodaje Paulina Daniłowicz.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.