Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wynaleziono nową, różową odmianę czekolady

  • Autor: Gazeta Wyborcza/CNBC
  • Data: 06-09-2017, 14:43
Wynaleziono nową, różową odmianę czekolady
fot. Barry Callebaut

Szwajcarska firma Barry Callebaut jako pierwsza na świecie wyprodukowała czekoladę z różowych ziaren. To pierwszy taki przełom w branży od ponad 80 lat, czyli od wynalezienia białej czekolady - informuje Gazeta Wyborcza za CNBC.

Nowa czekolada z różowych ziaren ma naturalny różowy kolor i owocowo-śmietankowy smak, zbliżony do jagodowego. Nie wiadomo jeszcze, w którym kraju czekolada będzie sprzedawana, ani jaka będzie jej cena. Producent zapowiada, że będzie można ją kupić w czasie od sześciu do osiemnastu miesięcy.

Barry Callebaut to jeden z największych producentów czekolady na świecie, właściciel m.in. marek Cacao Barry, Callebaut, Carma, Chocovic i Van Houten.

Więcej w Gazecie Wyborczej.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 834) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH