REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

„Z Czekoladą w kuchni”. Rusza nowy program kulinarny marki E.Wedel

  • Autor: portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 23-11-2016, 11:11
„Z Czekoladą w kuchni”.  Rusza nowy program kulinarny marki E.Wedel
Joanna Profus i David Gaboriaud, fot. mat. pras.

26 listopada rusza piąta edycja projektu „W kuchni z E.Wedel”. W ten sposób marka zachęca Polaków do wspólnego gotowania w gronie najbliższych z wykorzystaniem wedlowskich produktów. Tajniki gotowania w programie zdradzą: Mistrzyni Czekolady E.Wedel Joanna Profus oraz David Gaboriaud.

REKLAMA

Najnowsza edycja „W kuchni z E.Wedel” zyskała bogate wsparcie komunikacyjne. Od 14 listopada emitowany jest 30-sekundowy spot, w którym Wargorr uczy się gotowania od Joanny Profus. Razem przygotowują pyszną potrawę, której głównym składnikiem jest wedlowska czekolada. Reklama jest emitowana w największych kanałach ogólnopolskich oraz tematycznych. Kampania będzie także miała swoją odsłonę w internecie: na stronie Wkuchnizwedlem.pl.

Zimowa odsłona projektu to także kontynuacja programu „Z Czekoladą w kuchni” emitowanego w telewizji Polsat. Tym razem poprowadzą go: Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel Joanna Profus i David Gaboriaud – kucharz prowadzący program „David w Europie”. Wyemitowanych zostanie łącznie 8 odcinków. Emisja zaplanowana jest w każdy weekend od 26 listopada do 18 grudnia około godz. 17:40. Gospodarze programu zaprezentują tajniki kuchni z różnych zakątków świata, zdradzą tajemnice rozmaitych słodkich składników i pokażą jak je połączyć w smakowitą i zaskakującą całość. Prowadzący zainspirują widzów do używania czekolady w kuchni, zarówno do dań słodkich (sernik z kremem karmelowym i czekoladowe ciasto w słoikach), jak i wytrawnych (połączenie polędwicy wieprzowej i kakao, czy pierś z indyka i chałwa).

Za kreację spotu odpowiada agencja Grandes Kochonos, zakupem mediów zajął się dom mediowy OMD. Działania PR realizuje 24/7 Communication, natomiast w internecie – Cosmo.

Joanna Profus – Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.

David Gaboriaud – chef&culinary coach, prowadzący autorski program „David w Europie”. Z wielką pasją opowiada o francuskiej kuchni regionalnej i chętnie dzieli się swoją wiedzą. Inspiracje kulinarne czerpie z kraju, w którym się wychował i kraju, w którym mieszka, tworząc w kuchni francusko-polski crème de la crème. Ponadto gościnnie występuje w programach porankowych gdzie gotuje potrawy inspirowane swoimi podróżami. Regularnie pojawia się na antenie Radio Zet i Radio Zet Chilli, gdzie rozmawia o kuchni europejskiej. Jego motto to „jeść dla przyjemności, a nie odżywiać się”.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 250) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 171)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH