Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

„Z Czekoladą w kuchni”. Rusza nowy program kulinarny marki E.Wedel

  • Autor: portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 23-11-2016, 11:11
„Z Czekoladą w kuchni”.  Rusza nowy program kulinarny marki E.Wedel
Joanna Profus i David Gaboriaud, fot. mat. pras.

26 listopada rusza piąta edycja projektu „W kuchni z E.Wedel”. W ten sposób marka zachęca Polaków do wspólnego gotowania w gronie najbliższych z wykorzystaniem wedlowskich produktów. Tajniki gotowania w programie zdradzą: Mistrzyni Czekolady E.Wedel Joanna Profus oraz David Gaboriaud.

Najnowsza edycja „W kuchni z E.Wedel” zyskała bogate wsparcie komunikacyjne. Od 14 listopada emitowany jest 30-sekundowy spot, w którym Wargorr uczy się gotowania od Joanny Profus. Razem przygotowują pyszną potrawę, której głównym składnikiem jest wedlowska czekolada. Reklama jest emitowana w największych kanałach ogólnopolskich oraz tematycznych. Kampania będzie także miała swoją odsłonę w internecie: na stronie Wkuchnizwedlem.pl.

Zimowa odsłona projektu to także kontynuacja programu „Z Czekoladą w kuchni” emitowanego w telewizji Polsat. Tym razem poprowadzą go: Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel Joanna Profus i David Gaboriaud – kucharz prowadzący program „David w Europie”. Wyemitowanych zostanie łącznie 8 odcinków. Emisja zaplanowana jest w każdy weekend od 26 listopada do 18 grudnia około godz. 17:40. Gospodarze programu zaprezentują tajniki kuchni z różnych zakątków świata, zdradzą tajemnice rozmaitych słodkich składników i pokażą jak je połączyć w smakowitą i zaskakującą całość. Prowadzący zainspirują widzów do używania czekolady w kuchni, zarówno do dań słodkich (sernik z kremem karmelowym i czekoladowe ciasto w słoikach), jak i wytrawnych (połączenie polędwicy wieprzowej i kakao, czy pierś z indyka i chałwa).

Za kreację spotu odpowiada agencja Grandes Kochonos, zakupem mediów zajął się dom mediowy OMD. Działania PR realizuje 24/7 Communication, natomiast w internecie – Cosmo.

Joanna Profus – Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.

David Gaboriaud – chef&culinary coach, prowadzący autorski program „David w Europie”. Z wielką pasją opowiada o francuskiej kuchni regionalnej i chętnie dzieli się swoją wiedzą. Inspiracje kulinarne czerpie z kraju, w którym się wychował i kraju, w którym mieszka, tworząc w kuchni francusko-polski crème de la crème. Ponadto gościnnie występuje w programach porankowych gdzie gotuje potrawy inspirowane swoimi podróżami. Regularnie pojawia się na antenie Radio Zet i Radio Zet Chilli, gdzie rozmawia o kuchni europejskiej. Jego motto to „jeść dla przyjemności, a nie odżywiać się”.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (8 397) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH