Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Zentis branduje składniki produktów

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 09-02-2016, 11:52

Zentis polska sp. z o.o. buduje pozycję lidera innowacji w różnych kategoriach na rynkach europejskich kładąc nacisk na produkty prozdrowotne. Nadszedł czas na branding najważniejszych składników.

Zentis Polska Sp. z o.o. zdobył 1 miejsce w kategorii Best Beverage Ingredient w ogólnoświatowym prestiżowym Konkursie Beverage Innovation Awards 2015 za składnik o nazwie Chili-flavoured jellies (juicy balls) with plant sourced proteins (Żelki o smaku chili z białkiem roślinnym). Nagroda została wręczona w czasie BrauBeviale w Norymberdze w dniu 11 listopada 2015 r. Ponadto do finału zakwalifikował się inny składnik Zentis Polska Sp. z o.o., a mianowicie Bran formulation plus Vitamin K2 (Preparat z otrębami plus witamina K2). To pierwszy w historii przypadek, że firma z Polski zdobyła 1 miejsce w jakiejkolwiek kategorii.

Sukcesy te, jak również dalsze plany ekspansji w składnikach do różnych kategorii produktowych skłoniły Zentis Polska Sp. z o.o. do nadawania marek poszczególnym składnikom. I tak żelki, które już odniosły liczne sukcesy na arenie międzynarodowej otrzymały markę POP&JOY.

 Zentis Polska Sp. z o.o. nadał żelkom markę POP & JOY wychodząc z założenia, że branding tego składnika pomoże wyróżnić i zapewnić jeszcze wyższe pozycjonowanie w Polsce, ale również na rynkach zagranicznych. Żelki POP & JOY to nie tylko cenny i ciekawy składnik do napojów, ale również istotny dodatek do deserów, jak lody, ciastka, kremy, kawa, napoje owocowe; z możliwością wykorzystania w gastronomii.

Niezależnie od żelków opromienionych sukcesami międzynarodowymi, Zentis Polska Sp. z o.o. wprowadza lub wprowadził na rynek kilka innych ciekawych składników:

- nata de coco – składnik rodem z Filipin, gdzie jest tradycyjnym deserem; powstaje z mleka kokosowego pod wpływem fermentacji z bakteriami Acetobacter Xylinum

- preparaty z otrębami i nasionami bazylii

Bardzo obiecującym produktem są kawałki owoców, które nadają się nie tylko do napojów, ale np. jako nadzienia do wypieków dla sklepików szkolnych, gdzie obowiązują wysokie wymagania jakościowe zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 26 sierpnia 2015 r.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 655) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH