Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Zwiększa się asortyment pszczelich produktów

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 29-03-2018, 10:11
Zwiększa się asortyment pszczelich produktów
Artur Kozak

Wyraźnie zaznaczył się na rynku wzrost ilości produktów spożywczych na bazie i z dodatkiem produktów pochodzenia pszczelego. Pojawiło się również sporo nowych linii miodów tzw. polskich, europejskich – powiedział w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl Artur Kozak z firmy Pszczelarz Kozacki.

Zauważa, iż nie zabrakło też tzw. miodów regionalnych, których pochodzenie geograficzne często wskazywałoby raczej na bardzo limitowane ilości dostępne w sprzedaży, a jednak takie linie mocno dociążały półki sklepowe nawet największych sieci handlowych.

W jego opinii, zdecydowanie wzrosła również ilość małych podmiotów, które starają się sprzedawać, często swoje czy też pozyskane z rynku produkty prozdrowotne (w tym miody) na platformach e-commerce oraz sklepach internetowych. - Klient ma obecnie ogromny wybór artykułów, z barwną legendą i szatą graficzną – klienci zaczynają coraz częściej w tym segmencie sięgać po opakowanie a nie jego zawartość, której jakości zresztą i tak nie są w stanie samodzielnie ocenić bez specjalistycznego sprzętu i badań laboratoryjnych. Przy takim zakupie mogą się zatem sugerować w decyzji jedynie swoją subiektywną oceną i potrzebą chwili – mówi Artur Kozak.

Podkreśla, że stale rosną standardy, jakie muszą spełniać firmy konfekcjonujące miód. To zarówno wymagania płynące z UE ale także oddolne inicjatywy firm związane z chęcią podniesienia satysfakcji konsumentów, którzy pragną otrzymać wysokiej jakości produkt w przystępnej cenie. - Z naszej strony główne działania to akcje uświadamiające klientów o walorach zdrowotnych poszczególnych produktów pszczelich, sposobach wykorzystania miodu w kuchni i domowym SPA. Rozbudowaliśmy nasze wewnętrzne laboratorium o najnowocześniejsze urządzenia funkcjonujące na rynku – dzięki temu jesteśmy w stanie dostarczać produkty najwyższej jakości ale również prowadzić badania naukowe w poszukiwaniu dotąd nieznanych zastosowań miodu i jego właściwości oraz prowadzące do rozwoju nowych produktów – mówi Artur Kozak.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (11 137) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH